Leidse Schouwburg
za 29 mei 2021 19:00
Geen verkoop

Met het oog op de coronamaatregelen, is deze voorstelling nu niet te reserveren. Omdat we vermoedelijk rekening moeten houden met maximaal 30 mensen in onze zaal, is deze voorstelling uitverkocht. We informeren de kaartkopers of de voorstelling doorgaat. Heb je geen kaarten voor deze voorstelling maar wil je wel op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ben je telkens voorzien van het laatste nieuws! 

 

Colours of Ballet biedt een kleurrijke waaier van het balletrepertoire, van een klassieker tot een pallet aan eigentijds nieuw werk. De gemene deler in het programma: alle choreografieën zijn van Nederlandse makelij en worden gedanst door de aanstormende talenten van de Junior Company.

Dat het succes van de Junior Company zó groot zou zijn, had zelfs Het Nationale Ballet bij de oprichting in 2013 niet durven dromen. Danstalenten van over de hele wereld staan te dringen om een plek bij het juniorenensemble te bemachtigen. En nu al bestaat meer dan een derde van Het Nationale Ballet uit dansers die hun carriere begonnen zijn bij de Junior Company, onder wie inmiddels zelfs zes solisten. Het programma Colours of Ballet is dus ook een kans om kennis te maken met de sterren van de toekomst.

 

Talentontwikkeling

Naast het klassieke werk Pas de Six uit Het Zwanenmeer, staat er ook nieuw werk van jonge choreografen op het programma van Colours of Ballet. De Junior Company stimuleert immers niet alleen jong danstalent, maar wil ook een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling van jong choreografisch talent. Een Europese premiere in Colours of Ballet komt van choreograaf Wubkje Kuindersma, een nog jonge ster aan het dansfirmament. Haar nieuwe creatie Architecture of Hope is een coproductie met het West Australian Ballet, waarvoor ze zich laat inspireren door Symphony no. 1: Oceans van de Italiaanse componist Ezio Bosso.

Nieuwe creaties zijn er ook van Milena Sidorova en Sedrig Verwoert. Sidorova danst sinds 2005 bij Het Nationale Ballet en maakte al regelmatig choreografieën voor haar collega-dansers en voor andere gezelschappen, waarmee zij ook meermaals in de prijzen viel. Verwoert won in 2019 de BNG Dansprijs. Voor de eerste keer zal ook een zangeres van De Nationale Opera Studio, de evenknie van de Junior Company, meegaan op tournee. De samenwerking tussen een jonge topzangeres en jonge topdansers zal het uitgangspunt zijn voor een derde wereldpremiere van choreografe (en ex-HNB danseres) Marta Reig Torres.

Rudi van Danzig, Wubkje Kuindersma, Milena Sidorova, Sedrig Verwoert & Marta Reig Torres Choreografie | Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Muziek 

* Om 18.00 uur is er een openbare les waar je bij kan zijn. Hiervoor kun je je gratis aanmelden. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

* Dit is een verplaatste voorstelling. Mochten er na het overzetten van de huidige kaartkopers nog kaarten over zijn, dan stellen we de kaartverkoop voor deze voorstelling weer open. Dank alvast voor je begrip en geduld!

 

Colours of Ballet offers a colourful pallet of the ballet, from the classical pieces to the more recently created works. The one thing that all the choreographies have in common is that they are all of Dutch origin en are performed by the rising talents of the Junior Company.

That the Junior Company ever would get the praise it has gotten, did not even het Nationale Ballet dare to predict when they started The Junior Ballet in 2013. Dance talent from over the whole world are fighting to gain a spot on the junior ensemble. More then a third of het Nationale Ballet exits out of dancers that started their journey in The Junior Company. The program Colours of Ballet is another change to meet and see the stars of the future.

Leidse Schouwburg
za 29 mei 2021 19:00
Geen verkoop

1-persoonskaart

Normaal € 21,00

2-persoonskaart

Normaal € 42,00

2-persoonskaart (balkon; 2e rang)

Normaal € 36,00

3-persoonskaart

Normaal € 63,00

Kaarten kopen op anderhalve meter

Wat heerlijk dat we je binnenkort kunnen begroeten! Graag vragen we ivm de coronamaatregelen je aandacht voor het volgende:

* Koop je een 2-persoonskaart of een 3-persoonskaart? Dan zit je altijd naast elkaar zonder anderhalve meter ertussen.

* Let op: met een 2-persoonskaart reserveer je dus twee plekken naast elkaar. Met twee 2-persoonskaarten reserveer je vier plekken.

* Wil je niet naast elkaar zitten? Koop dan meerdere 1-persoonskaarten.

* Zijn er geen 1-persoonskaarten meer? Neem contact op met onze kaartverkoop en we kijken of er nog mogelijkheden zijn.

* Voor het bestellen van een rolstoelplaats en voor groepen vanaf negen personen: neem svp contact op met onze kaartverkoop.

* Bij tweederangs plaatsen (balkon) heb je kans op minder goed zicht, daarom zijn deze kaarten ook voordeliger.

* Bij een combinatie van verschillende kaartsoorten zit je hoogstwaarschijnlijk niet bij elkaar. 

* Kaarten zijn ongeplaceerd; onze medewerkers wijzen je een stoel aan.