Leidse Schouwburg
wo 23 mei 2018 19:00
Bestellen

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Tijdens Joris & de Drakentemmers krijgen alle jongens en meiden er een extra dosis van mee.

Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? Hoe overleef je deze monsters uit bekende verhalen en vooral de draken in jezelf? Draken van de hardnekkige soort die zich geniepig in je gedachten vast klauwen. Drakenstemmen in je hoofd die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.

In Joris & de Drakentemmers gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Terwijl ze spelen en muziek maken, delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé. Een familievoorstelling met de vaart van een achtbaan, voor iedereen van 8 tot 88 jaar!

Regisseur Inèz Derksen over de voorstelling: ‘Voor mij is de drakenwereld een fantastische theatrale vertaling voor angst, die zich in je eigen hoofd nestelt. Angstdraken die je met goedbedoelde raad willen beschermen, maar je juist klein houden, afremmen en je nooit voluit laten zijn wie je bent. Angst is een slechte raadgever. Juist nu de wereld om ons heen zo in beweging is. Meer dan ooit is dit het moment om alle onzekerheid met elkaar om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Hét moment om de draak, die ons ervan weerhoudt te doen wat we het liefste willen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur. Deze groep veelzijdige Laaglandacteurs gaat ervoor zorgen dat jullie het theater verlaten met aangewakkerde vlammetjes’.

Leidse Schouwburg
wo 23 mei 2018 19:00
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 25,00
Kind € 21,00

1e rang

Normaal € 19,00
Kind € 15,00
CJP € 16,50

2e rang

Normaal € 16,50
Kind € 12,50

3e rang

Normaal € 14,00
Kind € 10,00

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.