za 17 juli 2021 16:00
Wachtlijst
za 17 juli 2021 17:30
Bestellen

* Dit concert vindt plaats in de tuin van de Catharinahof. Bij regen verplaatsen we naar binnen.


Zomerse muziek op zaterdagmiddag!

Johannes Leertouwer brengt zijn muzikale vrienden mee voor een buitengewoon concert in onze tuin. Het programma heeft hij toepasselijk Summer Strings gedoopt, en ze spelen de mooiste strijkmuziek plus een geestig saxofoonconcert met als solist Ties Mellema. Een feestelijk en afwisselend programma, waarin jonge strijkers – als kalveren die eindelijk de wei in mogen na lange tijd op stal te hebben gestaan - hun kunsten weer live aan u gaan laten horen.

Het eerste deel van Grieg’s Holberg Suite klinkt in dit programma als ouverture. Een passende opening, want het is een feestelijk stuk vol energie. Dan speelt een van Nederland’s allerbeste saxofonisten solo in het concert voor saxofoon en strijkorkest van Glazunov. Een stuk waarin lyriek en humor de boventoon voeren. De in Nederland woonachtige componiste (des vaderlands) Calliope Tsoupaki schreef haar compositie Thin air op uitnodiging van het Wonderfeel Festival om gespeeld te worden op 25 verschillende festivals in europa. Het stuk is een ode aan de compassie en solidariteit inrijden van corona. De Serenade van Tchaikovsky behoort tot de allermooiste en meest meeslepende composities voor strijkorkest. Alles zit er in; een grootse en monumentale inleiding, een zwierig eerste deel. In het tweede deel wordt er gedanst (een Wals) en in het derde gehuild (een Élegie).  In de finale klinkt een echt Russisch volksdans thema en is het moeilijk om in je stoel te blijven zitten!

Kortom een feestelijk en afwisselend programma, waarin jonge strijkers, als kalveren die eindelijk de wei in mogen na lange tijd op stal te hebben gestaan, hun kunsten weer live aan u gaan laten horen.

Grieg Prelude uit Holbergsuite op. 40 |  Glazunov Saxofoonconcert in Es op. 109 | Tsjaikovski Serenade voor strijkers op. 48 | Tsoupaki Thin Air

 

 

za 17 juli 2021 16:00
Wachtlijst
za 17 juli 2021 17:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje

Prijzen

Normaal € 19,00

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.