Leidse Schouwburg
ma 20 november 2017 20:15
Bestellen

In 2016 maakte Nederland kennis met een nieuw AVROTROS-programma waarin de roemrijke geschiedenis van Nederland op het gebied van de schilderkunst aan bod kwam. Onder de inspirerende leiding van Jasper Krabbé ging een team van experts in Het Geheim van de Meester op zoek naar de geheimen van o.a. Vermeer, Mondriaan, van Gogh en Jheronimus Bosch.

Dit najaar volgen er acht nieuwe afleveringen waarin Jasper Krabbé en het team van experts opnieuw de uitdaging aangaan: ze reconstrueren wederom acht uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten ze alles op alles om precies te doen wat de meester deed en zo dicht mogelijk bij zijn techniek, stijl, belevingswereld en tijdsgeest te komen. Krijgen ze het voor elkaar om het geheim van de meester te ontrafelen?

Nu maakt het atelier plaats voor de theaterzaal en geeft het team van experts antwoord op de vraag: hoe deed de meester het? Ze vertellen live, geïllustreerd met de kunstwerken en beeldmateriaal uit de Tv-serie, hoe zij de meesterwerken tot leven hebben gebracht en het publiek kan volop vragen stellen. Jasper Krabbé presenteert zelf hoe zij Het Geheim van de Meester hebben ontrafeld.

De werken die tijdens de tournee centraal zullen staan, zijn o.a. Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan, Zelfportret op jeugdige leeftijd van Rembrandt van Rijn, Kindje, kerkje, beestje van Karel Appel, Zelfportret met grijze vilthoed van Vincent van Gogh en De Marskramer van Jheronimus Bosch.

Leidse Schouwburg
ma 20 november 2017 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 28,50

1e rang

Normaal € 22,50
CJP € 20,00

2e rang

Normaal € 18,50

3e rang

Normaal € 14,50

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.