Leidse Schouwburg
vr 11 mei 2018 19:00
Bestellen

Ton Wiggers en Roel Voorintholt ontvingen in 2016 de Jiří Kylián Ring voor hun grote verdiensten voor de dans in Nederland. Een kroon op het werk van de algemeen directeur en artistiek directeur van Introdans. In het programma KYLIÁN4ALL presenteren zij dan ook met veel trots een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van de meesterchoreograaf. De familievoorstelling vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale Trompe L'Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap.

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse. Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er).

Neemt u ook uw petje af voor de balletten van Jiří Kylián en de dansers van Introdans? Dan wordt u beloond met een kadootje. Speciaal voor iedereen die met een hoed op naar de Leidse Schouwburg komt, ligt een verrassing te wachten!

 

 

 

Muziek theater Paradijs – ★★★★★

- De familievoorstelling vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale 'Trompe L'Oeil', via het humoristische 'Sechs Tänze', naar het wonderbaarlijke 'Indigo Rose'. Als      kers op de taart danst Introdans het uitbundige 'Chapeau’.

- Daar is dan 'Sechs Tänze'. Wederom een grappig stuk maar deze keer vol rijkdom, poederpruiken en een spoor van poeder wat in de lucht blijft hangen tot een paar tellen na een indrukwekkende sprong. Gezet op      Mozarts Deutsche Tänze kan dit gezien worden als een ode aan de componist. 

- Met de voorstelling KYLIÁN4AL geeft Jiří Kylián iedereen de kans om kennis te maken met een hoog niveau dans. De theatrale, humoristische voorstelling is leuk voor het hele gezin. KYLIÁN4AL is letterlijk ‘for all’. 

Theaterkrant – ★★★★

- FEELGOODSHOW VOL GRAPPEN EN GROLLEN

- Kylián4All van Introdans is een speelse, luchtige familievoorstelling die laat zien dat het werk van choregraaf Jiří Kylián voor alle leefijden geschikt is.

- Waarin humor en speelsheid de boventoon voeren.

 

- Een toegankelijke feelgoodshow.

- De choreografieën van vanavond zijn gemaakt tussen 1986 en 2005, en het is fijn dat die terug op het podium zijn.

Muziek Theaer Paradijs - ★★★★★

- Met de voorstelling KYLIÁN4ALL geeft Jiří Kylián iedereen de kans om kennis te maken met een hoog niveau dans. 

- De theatrale, humoristische voorstelling is leuk voor het hele gezin. KYLIÁN4AL is letterlijk ‘for all’. 

Ugenda - 

- Het is altijd weer een feest om naar een voorstelling van Introdans te mogen gaan. 

- Altijd onder de indruk van de kwaliteit.

- Een boeiende avond met voor elk wat wils. Het geeft een mooi overzicht van het oeuvre van Jiří Kylián en laat zien hoe veelzijdig deze meesterchoreograaf is. En natuurlijk alle lof voor de dansers die zijn werk hierbij hebben vertolkt! Zeker een aanrader.

- KYLIÁN4ALL van Introdans is een zeer inspirerend dansprogramma voor jong en oud waarin Kylián en alle dansers hun veelzijdige en grote talent voor humor tonen.

Leidse Schouwburg
vr 11 mei 2018 19:00
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 25,00
Kind € 22,50

1e rang

Normaal € 19,00
Kind € 16,50
CJP € 16,50

2e rang

Normaal € 16,50
Kind € 14,00

3e rang

Normaal € 14,00
Kind € 11,50

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.