Leidse Schouwburg
do 8 februari 2018 20:15
Bestellen

Over de Europese Unie anno 1600 en andere kwesties

Regisseur Simon De Vos plaatst legt Shakespeare’s magistrale King Lear in de context van de Europese Unie. Koning Lear staat op het punt zijn Rijk te verdelen. Maar de geest is uit de fles. Lear is niet meer opgewassen tegen jongere generatie die de legitimiteit van zijn Rijk telkens in twijfel trekt.

Wanneer Lear meent dat zelfs zijn dochters zich tegen zijn idealen keren, ervaart hij dit als het ultieme verraad. Door toedoen van ijdele machthebbers verzandt het oude Rijk in een complete impasse. Persoonlijke belangen en sentimenten bepalen de politieke agenda, waarbij verraad en loyaliteit te midden van de chaos niet meer uit elkaar te houden zijn.

Met liefde voor Shakespeare, tien acteurs op scène, een krachtige beeldtaal en een grenzeloze stuwende energie halen we King Lear naar nu, met de huidige politieke situatie in de Europese Unie als achtergrond.

tekstbewerking en regie Simon De Vos spel Jan Hammenecker, Bram De Win, Jobst Schnibbe, Simon Boer, Michaël Pas, Scarlet Tummers, Nona Buhrs, Evgenia Brendes, Krisjan Schellingerhout, Kaspar Schellingerhout

Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Tijdens het bestellen van kaarten kunt u direct ook reserveren voor de inleiding.

Leidse Schouwburg
do 8 februari 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Inleiding
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 31,00

1e rang

Normaal € 25,00
CJP € 22,50

2e rang

Normaal € 21,00

3e rang

Normaal € 17,00