Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
do 21 december 2017 20:15
Bestellen

Verborgen muzikale schatten laten zien hoe Kerst gevierd werd in alle uithoeken van Europa. Zowel intiem als magistraal, met volkse vroomheid én gecultiveerde liturgie.

Centraal staan vijf gerenommeerde zangers die het ene moment samenklinken in vijfstemmige motetten om het andere moment virtuoos te soleren. Holland Baroque doorkruist Europa, duikt in het erfgoed van kloosters, kapellen en kathedralen en geeft nieuwe glans aan de allermooiste, vergeten kerstpareltjes uit de 17e eeuw.

Holland Baroque zocht in de kathedraal van Straatsburg en Tours en reisde via Clermont-Ferrand naar het Karmelietenklooster in Boxmeer. Tijdens deze spannende zoektocht naar 17e-eeuwse kerstmuziek vonden ze stukken die in hun expressiviteit en schoonheid alles in huis hebben voor een onvergetelijk kerstconcert. Guillaume Bouzignac, René Drouard de Bousset, Philipp Friedrich Böddecker, Benedictus Buns en andere minder bekende Meesters van de Barok. Een hommage aan de mooiste vergeten kerstparels.

Programma
Kerstmuziek van Bouzignac, Bousset, Böddecker, Buns, e.a.

Solisten
Sophie Junker sopraan Jowoon Chung sopraan Franz Vitzthum tenor Jan van Elsacker tenor Dingle Yandell bas

Inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt een inleiding plaats. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Tijdens het bestellen van kaarten kunt u direct ook reserveren voor de inleiding.

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
do 21 december 2017 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Inleiding
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 25,00
CJP € 22,50