Stadsgehoorzaal Grote Zaal
do 22 november 2018 20:15
Bestellen

Geboeid door het Parijs uit de tijd van Lodewijk XIV, gefascineerd door de muziek van Jean-Baptiste Lully en geïnspireerd door de Nederlandse klassieker Baron van Theun de Vries pakt Holland Baroque uit met een meer dan spetterend orkestprogramma.

Michel Baron, einzelgänger en een goddelijk mooie jongen, ontmoet Molière als hij 13 jaar is. De Franse toneelschrijver en steracteur wordt zijn grote voorbeeld en vaderfiguur. En terwijl Baron groeit, takelt Molière af. De 17e eeuw is de bloeiperiode voor de Franse muziek met componisten als Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier. Magnifieke ouvertures en dansen, geschreven voor Molière’s satirische komedies.

De Franse fluitist Alexis Kossenko is een virtuoze poëet. Een reden voor Holland Baroque om hem wederom uit te nodigen voor een luisterrijk Molière et Moi in samenwerking met acteurs en Erik van der Horst.

Dit project is verbonden met het gelijknamige hoorspel dat in de herfst van 2018 op NPO Radio 4 en 1 door AVROTROS zal worden uitgezonden. Één speciaal voor dit concert geschreven aflevering klinkt live tijdens dit concert.

Het welleven, de bloei en onze neergang: Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier door o.a. Alexis Kossenko (traverso & muzikale leiding) en Erik van der Horst.

Programma
Orkestwerken van Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier en hoorspelaflevering.

NRC
'Het programma bevat instrumentale muziek, vooral van Lully en Charpentier, maar ook een uitgesponnen komische toneelscène, die dan weer losstaat van het hoorspel. Muziek en spel waren beide uitstekend.'

Eindhovens Dagblad
'Goede muziek, goede musici, inspirerende teksten en goede spelers, Holland Baroque bracht het allemaal mee.'

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
do 22 november 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje 18|19
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Inleiding
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 36,00

1e rang

Normaal € 30,00
CJP € 27,50

2e rang

Normaal € 23,00