Leidse Schouwburg
zo 3 november 2019 14:30
Bestellen

Deze voorstelling is uitgekozen door onze Overdagraad: een enthousiaste groep theaterliefhebbers uit Leiden en omgeving, die net als u ook graag overdag uitgaan. Zij hebben vijf verschillende voorstellingen uitgekozen, die elk op zondagmiddag geprogrammeerd staan en € 15,00 kosten. Bekijk deze reeks hier!

Nederland viert in 2019 de onsterfelijkheid van Rembrandt. Het Rijksmuseum toont voor het eerst al zijn werken. Andere musea organiseren speciale tentoonstellingen rond de beroemde Hollandse meester en het hele jaar zijn er Tv-programma’s over Rembrandt. Hans Visser & Irena Filippova laten zich muzikaal inspireren door de schilderijen en nemen ze mee naar de theaters.

Er is maar één Johan, en er is maar één Rembrandt. Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is. Rembrandt van Rijn kreeg het voor elkaar en is dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Hij liet 500 schilderijen na, leidde meer dan veertig leerlingen op van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde. Het wordt een fascinerende multimedia theatershow in de lijn van hun vorige programma Doctor Zhivago, dat tot in Engeland triomfeerde: 'Highly entertaining evening' (The Guardian). In hun songs leggen ze fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude Meesters.

Leidse Schouwburg
zo 3 november 2019 14:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

1e rang (volledig zicht)

Normaal € 15,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 12,50

3e rang (beperkt zicht)

Normaal € 10,00

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 10,00