Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 29 mei 2020 20:15
Bestellen

Louter toppers uit het pianotrio-repertoire bevat dit aanstekelijke programma. Misschien is het trio in G wel Haydns bekendste, vanwege het Rondo a l'Ongarese dat het de bijnaam  "zigeunertrio" heeft bezorgd.  Het trio van Brahms was er eentje van twee waarvan hij er één heeft vernietigd... Dat doet pijn, maar het trio in C dat overbleef is geniaal. Het schimmige, wegvluchtende scherzo heeft een middendeel waarin de zon voorzichtig doorbreekt, het hoogtepunt van dit schitterende werk. Na de pauze genieten we  van het majestueus openende trio in Bes, waarin Franz Schubert ruim de tijd neemt voor de ene heerlijke melodie na de andere.

Paolo Giacometti, Candida Thomson en Xenia Jankovic, ieder voor zich graag geziene gasten in de Aalmarktzaal, timmeren al jaren met z'n drieën aan de weg als het Hamlet Piano Trio. Flexibel als ze zijn in allerlei combinaties vormen ze ook in deze samenstelling een geweldige eenheid.

Haydn Pianotrio in G Hob XV:25 | Brahms Pianotrio nr. 2 in C op. 87 | Schubert Pianotrio nr. 1 in Bes D 898

Hamlet Piano Trio
Candida Thompson viool Xenia Jankovic cello Paolo Giacometti piano

Dit concert is onderdeel van de serie Kamermuziekconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 29 mei 2020 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 27,00
Student € 10,00