Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
wo 2 mei 2018 20:15
Bestellen

Frommermann neemt u mee naar Magazijn Hollandia, een mythisch rijksarchief waar alle Nederlandse muziek in volle glorie ligt opgeslagen.

Zeven muzikanten zitten opgesloten in een kolossaal, verlaten gebouw. Omringd door alles, maar dan ook echt alles wat dit land op muzikaal gebied heeft voortgebracht. Van Valerius tot Volumia!, van Bannink tot Borsato. Oud en nieuw, goed en fout, geliefd en obscuur.

Ze moeten kiezen, hoe brengen zij heel klinkend Nederland in kaart? Gelukkig houden deze muzikanten, vijf zangers, gitarist en pianist, wel van een uitdaging. Maat voor maat, noot voor noot gaan ze de door de vaderlandse muziekgeschiedenis. Onvermoeibaar, kritisch, loepzuiver. Tot het moment dat die deur weer van het slot gaat en zij hun Nederland ten gehore kunnen brengen. Ontdek het best bewaarde geheim van Nederland!

Kom Frommermann gezelschap houden in Magazijn Hollandia. U zult uw oren niet geloven.

NRC- ★★★★

'Muzikaal is het allemaal dik in orde: de vocale prestaties zijn sterk. De arrangementen volgen elkaar in hoog tempo op, met als hoogtepunt een vernuftig in elkaar stekende Holland Medley.'

De Volkskrant- ★★★★★

'Niet alleen valt telkens weer op hoe gewiekst vooral die oude beproefde liedjes en teksten in elkaar zitten, maar Frommermann en regisseur David Prins tillen dit allemaal nog een eindje verder op, met goed klinkende en vindingrijke arrangementen en een uitgekiende balans tussen sentiment, ironie en pure gekkigheid. Hilarisch hoogtepunt is Nacht over Java, dat begint met smeltende zang met ukulelebegeleiding, die door de verglijdende tonen van een hawaii-gitaar al snel over de top wordt gejaagd, waarna het nummer geleidelijk ontaardt in een jungle vol oerwoudgeluiden'.

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
wo 2 mei 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 25,00
CJP € 22,50