Leidse Schouwburg
do 25 maart 2021 19:00
Uitverkocht
do 25 maart 2021 21:15
Uitverkocht

 Met het oog op de coronamaatregelen, is deze voorstelling nu niet te reserveren. Omdat we vermoedelijk rekening moeten houden met maximaal 30 mensen in onze zaal, is deze voorstelling uitverkocht. We informeren de kaartkopers of de voorstelling doorgaat. Heb je geen kaarten voor deze voorstelling maar wil je wel op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ben je telkens voorzien van het laatste nieuws! 

 

In De Grootste Helft vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan?


Susan Visser en Eric Corton spelen het echtpaar, maar stappen ook uit hun rol om te reflecteren op de situatie. Waar in hun relatie ging het mis, en waarom? En hoe kom je er toch samen uit? Scheiden doe je immers samen. De Grootste Helft is de eerste voorstelling van nieuw productiehuis Heads and Tales.


Susan Visser & Eric Corton
spel | Benno Hoogveld regie | Marc Veerkamp script | Rik Ronner muziek

De Telegraaf ★★★★

'Susan Visser en Eric Corton geven op fraai ingeleefde, maar ook lichtvoetige wijze gestalte aan het stel in deze ongemakkelijke situatie.'

'De Grootste Helft is herkenbaar, als een soort ‘scheiden voor dummies’ op de planken. Vol ontroering, maar zeker ook met de nodige humor, worden de vele kanten van een huwelijk op z’n eind belicht.'

 

NRC Handelsblad ★★★

'De dialogen houden de vaart erin, terwijl de personages mooi worden uitgediept.'

 

Theaterkrant

'Een originele voorstelling over een echtscheiding produceren lijkt anno 2020 haast niet mogelijk, maar het nieuwe productiehuis Heads and Tales is daar toch in geslaagd. Met het spotlicht op het spel van de acteurs gaat de voorstelling De Grootste Helft zonder opsmuk terug naar de basis. Acteurs Eric Corton en Susan Visser nemen het publiek met vlotte dialogen en naturel spel mee in de opkomst en ondergang van een herkenbaar huwelijk.'

 

Leidse Schouwburg
do 25 maart 2021 19:00
Uitverkocht
do 25 maart 2021 21:15
Uitverkocht

1-persoonskaart

Normaal € 27,50

2-persoonskaart

Normaal € 55,00

2-persoonskaart (balkon; 2e rang)

Normaal € 49,00

3-persoonskaart

Normaal € 82,50

Kaarten kopen op anderhalve meter

Wat heerlijk dat we je binnenkort kunnen begroeten! Graag vragen we ivm de coronamaatregelen je aandacht voor het volgende:

* Koop je een 2-persoonskaart of een 3-persoonskaart? Dan zit je altijd naast elkaar zonder anderhalve meter ertussen.

* Let op: met een 2-persoonskaart reserveer je dus twee plekken naast elkaar. Met twee 2-persoonskaarten reserveer je vier plekken.

* Wil je niet naast elkaar zitten? Koop dan meerdere 1-persoonskaarten.

* Zijn er geen 1-persoonskaarten meer? Neem contact op met onze kaartverkoop en we kijken of er nog mogelijkheden zijn.

* Voor het bestellen van een rolstoelplaats en voor groepen vanaf negen personen: neem svp contact op met onze kaartverkoop.

* Bij tweederangs plaatsen (balkon) heb je kans op minder goed zicht, daarom zijn deze kaarten ook voordeliger.

* Bij een combinatie van verschillende kaartsoorten zit je hoogstwaarschijnlijk niet bij elkaar. 

* Kaarten zijn ongeplaceerd; onze medewerkers wijzen je een stoel aan.