Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 19 maart 2022 20:15
Bestellen

De programma’s van Concerto Köln zijn altijd een bijzondere mix van het ijzeren barok-repertoire en eigen ontdekkingen — daarom zien we ze zo graag terug in de Stadsgehoorzaal. Deze keer komen ze met hoboïste Clara Blessing en een selectie van hobo-concerto’s en symfonieën avant la lettre.

De hobo is altijd aanwezig en mag vaak even soleren, maar volledige solo-concerto’s komen we minder vaak tegen. Vivaldi schreef er echter eenentwintig, dus het is helemaal niet zo gek om eens de aandacht te vestigen op dit genre. Via Albinoni komen we uit bij Giovanni Sammartini, die in de stamboom der grote componisten een belangrijke plek inneemt. Het was Sammartini die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de symfonie als genre. Ook als leraar was hij belangrijk, met studenten als Glück en J.C. Bach en muzikaal wordt zelfs de link naar Haydn getrokken — die dit ontkende. Zo speelt naast de hobo ook de symfonie-in-wording een hoofdrol in dit programma.

Vivaldi Hoboconcert in C RV450, Concerto ripieno in d RV128 | Albinoni Sinfonia in c op. 2/7 | Sammartini Sinfonia in G, Hoboconcert in Es, Sinfonia nr. 2 in c, Concerto Grosso in e op. 11/5, Sinfonia in A

Clara Blessing hobo

The programmes of Concerto Köln always are an intriging mix of barok-repertoire and their own discoveries - that is why we love to welcome them back to the Stadsgehoorzaal. This time with oboist Clara Blessing and a selection of oboe concerto's and symfonies avant la lettre.

Vivaldi Oboe concert in C RV450, Concerto ripieno in d RV128 | Albinoni Sinfonia in c op. 2/7 | Sammartini Sinfonia in G, Oboe concert in Es, Sinfonia no. 2 in c, Concerto Grosso in e op. 11/5, Sinfonia in A

Clara Blessing oboe

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 19 maart 2022 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

1e rang (goed zicht)

Normaal € 35,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 28,00

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 41,00

Corona Informatie

We vragen je bij binnenkomst de CoronaCheck-app te laten zien of een uitgeprinte QR-code. Beide in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Meer informatie over maatregelen lees je hier.