Stadsgehoorzaal Grote Zaal
wo 25 april 2018 20:15
Bestellen

Het project Morphing Relations brengt twee van de avontuurlijkste ensembles van dit moment samen: het Duitse Neue Vocalsolisten Stuttgart en Calefax Rietkwintet.

Een programma met veel premières en enkele nieuwe arrangementen; de deelnemende componisten worden allen uitgedaagd om aan de begrippen ‘morphing’ en ‘relations’ hun persoonlijke muzikale invulling te geven. Tijdens deze muzikale ontmoeting versmelten niet alleen de zeven zangers van Neue Vocalsolisten Stuttgart met de vijf rietblazers van Calefax, maar ook de muzikale gedachten en identiteiten van verschillende componisten – van nu en vroeger.

Met muziek van o.a.
Fabio Nieder Eine alpenländische Volksweise von Krieg und Tod | José-María Sánchez-Verdú Terrains vagues | Steffen Krebber Mediated Mixes | Elena Rykova Thousand Splinters of a Human Eye

Calefax verbindt het concert in de Stadsgehoorzaal in samenwerking met de Universiteit Leiden aan een kort college van neurowetenschaper Rebecca Schaefer. 

Rebecca Schaefer is neurowetenschapper en specialist op het vlak van muziekcognitie. Als leider van het Music, Brain, Health & Technology lab, dat deel uitmaakt van het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden, doet ze onderzoek naar muziek en gezondheid. Zo onderzoekt zij bijvoorbeeld de invloed van beweging op muziek tijdens revalidatieprocessen, en de effecten van muziek beluisteren en beoefenen op dementie. In een kort college geeft Rebecca ons een kijkje in de wereld van de psychologie en neurowetenschap van muziek: wat doet muziek met ons hoofd en onze hersenen?

 

 

Calefax is a close-knit ensemble of five reed players united by a shared passion. For more than three decades they have been acclaimed in the Netherlands and abroad for their virtuosic playing, brilliant arrangements and innovative stage presentation.

They are the inventors of a completely new genre: the reed quintet. They provide inspiration to young wind players from all over the world who follow in their footsteps. Calefax can be defined as a classical ensemble with a pop mentality.

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
wo 25 april 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 25,00
CJP € 22,50