Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 7 april 2018 20:15
Bestellen

Een heel weekend Beethoven! Er worden nieuwe mijlpalen geslagen in de Aalmarkthistorie. Het wereldberoemde Brodsky Quartet staat er borg voor. Wie herinnert zich niet de fantastische, diepgravende Sjostakovitsj-cyclus die ze in januari 2015 kwamen geven in de Aalmarktzaal? Leiden heeft er nog lang van nagegonsd.

Dat indrukwekkende kunststuk gaan de Britten nu herhalen met die andere gigant van het kwartetrepertoire: Ludwig van Beethoven. We beklimmen de Mount Everest van de muziekliteratuur met zijn fameuze 'late' strijkkwartetten opus 127 t.m 135, inclusief de machtige Grosse Fuge. Maar voor de Brodsky's begint 'laat' eerder dan u denkt, want ook het elegante opus 74 (het 'Harpkwartet' met dat onweerstaanbare pizzicatothema) en het dramatische Quartetto Serioso opus 95 zijn in het programma opgenomen.

Beethoven Stijkkwartetten no. 10 in Es (Harp), opus 74, Grosse Fuge in Bes, opus 133, no. 15, in a, opus 132

‘Everything about this hall is marvellous. It is the sound however which is most impressive. I simply couldn't wait to get back in there every time we played. The acoustic is exceptional, warm and encouraging but with an amazing clarity allowing one to explore the full gamut of dynamics. All in all, a perfect place to play chamber music.’ -Paul Cassidy, Brodsky Quartet-

'… the fugue of Beethoven’s A minor quartet Opus 132 emerged heart-stoppingly beautiful…' - The Independent-

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 7 april 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Onderdeel van de series

Prijzen

Normaal € 30,00
CJP € 27,50