Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 18 oktober 2019 20:15
Bestellen

Peter Gijsbertsen is de kersverse winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een veelbelovende jonge musicus. "Hij is een tenor met een grote (internationale) carrière, met een baritonale kwaliteit in zijn stem waar ik ‘verliefd’ op werd", zegt componist Lucas Wiegerink, die prompt zijn Vier liederen voor hem schreef op gedichten van Anneke Brassinga. Ze worden omringd door een gevarieerd programma.

De bijzondere stem van Peter Gijsbertsen en het begenadigde pianotalent van Hans Eijsackers vinden elkaar in de negen prachtige liederen die Benjamin Britten als reflectie op de Duitse concentratiekampen in 1945 componeerde op 16e-eeuwse sonnetten van John Donne. Dan gaan we verder naar Frankrijk met poëtische liederen uit het kleine maar geniale oeuvre van Henri Duparc, en naar Italië. Peter Gijsbertsen grijpt de kans om heerlijk uit te halen met de verrukkelijke melodieën van Francesco Paolo Tosti, de componist die zoveel gevoel in zijn canciones legt. Elk lied een mini-operaatje!  

Britten ‘The Holy Sonnets of John Donne’ | Liederen van Duparc, Tosti en Wiegerink

Dit concert is onderdeel van de serie Kamermuziekconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 18 oktober 2019 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 27,00
Student € 10,00