Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 6 maart 2020 20:15
Bestellen
Haar oudere zus Nadia maakte furore als de invloedrijke lerares van talloze grote musici, maar Lili Boulanger is niet minder de moeite waard. Dit creatieve talent, de eerste vrouw die de prestigieuze Prix de Rome in de wacht sleepte, stierf al in 1918 op 24-jarige leeftijd en daarmee ging een grote belofte verloren. Aan de beide prachtige miniatuurtjes, het verwachtingsvolle D'un matin de printemps en - aan de andere kant van het emotionele spectrum - D'un soir triste kun je horen dat haar muziek niet hoeft onder te doen voor die van Debussy en Ravel. Heel begrijpelijk dat Nino Gvetadze, Frederieke Saeijs en Maja Bogdanovic, samen het Arosa Trio, de geniale Lili al jaren in hun hart hebben gesloten. 

Een tweede bijzondere luisterervaring bezorgt dit toptrio ons met La Mer in de bewerking voor pianotrio. We horen Debussy's beeldende orkestwerk in heel nieuwe verhoudingen en klankkleuren, met verrassende accenten en details die u nooit eerder opvielen, maar toch blijft het vervoerende karakter van deze fantastische schildering van de zee volledig intact.
 

Na de pauze brengt het Trio nummer 2 van Felix Mendelssohn, een briljante aaneenschakeling van meeslepende melodiek, met een diepzinnig andante, een scherzo met heel veel kleine nootjes en een gevoelige finale. Het geïnspireerde, hecht op elkaar ingespeelde Arosa Trio brengt muzikale romantiek op z'n best.
 

Lili Boulanger D'un matin de printemps, D'un soir triste | Debussy La mer (arr. voor pianotrio) | Mendelssohn Pianotrio nr. 2 in c-mineur, op. 66

Arosa Trio
Nino Gvetadze piano | Frederieke Saeijs viool | Maja Bogdanovic cello

Dit concert is onderdeel van de serie Kamermuziekconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

Nadia Boulanger maakte furore maar het was haar jongere zusje, Lili, die als eerste vrouw de prestigieuze Prix de Rome won. Lili stierf in 1918 op 24-jarige leeftijd en daarmee ging een grote belofte verloren. Haar miniatuurtjes, het verwachtingsvolle D'un matin de printemps en - aan de andere kant van het emotionele spectrum - D'un soir triste laten horen dat haar muziek niet onder deed voor die van Debussy en Ravel. Heel begrijpelijk dat Nino Gvetadze, Frederieke Saeijs en Maja Bogdanovic, samen het Arosa Trio, de geniale Lili al jaren in hun hart hebben gesloten. 

Debussy’s La Mer is een van de hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis: de klankkleuren die hij uit het orkest weet te halen zijn zó levendig en rijk dat ze een levensecht beeld oproepen van de zee. Waar de orkestversie de vorm benadrukt is het de bewerking voor pianotrio benadrukt die juist de inhoud vertolkt.

Mendelssohns tweede pianotrio is een van de groten uit het repertoire. Een briljante aaneenschakeling van meeslepende melodiek, met een diepzinnig andante en een gevoelige finale. Romantiek op z'n best.

Lili Boulanger D'un matin de printemps, D'un soir triste | Debussy La mer (arr. voor pianotrio) | Mendelssohn Piano trio nr. 2 in c-mineur, op. 66

Arosa Trio
Nino Gvetadze piano | Frederieke Saeijs violin | Maja Bogdanovic cello

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 6 maart 2020 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

Prijzen

Normaal € 27,00
CJP € 24,50
Student € 10,00