Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 16 februari 2020 11:30
Bestellen

Het aanstormende Animato Kwartet speelt met klarinettist Jelmer de Moed een programma vol mooie dingen: van Mozart tot Tristan Keuris. "Naast de technische uitdaging spreekt uit de Canzone ook van Keuris' meesterlijke beheersing van tijd" zegt Jelmer de Moed, "uit de stilte ontstaat de muziek, de stilte waarvan de spanning tot na het einde van het werk voelbaar is".

In Mozarts geliefde klarinetkwintet vervloeien de klarinet en strijkers tot een geheel dat eindigt met een sprankelend thema met variaties. Igor Stravinsky liet zich in zijn Drie stukken voor strijkkwartet inspireren door de reizende troubadours en hun volksmelodieën. Aan het eind van zijn verblijf in Zwitserland tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef Stravinsky ook zijn Drie stukken voor klarinet. In het laatste deel is zelfs zijn eerste contact met de Amerikaanse jazz hoorbaar.

Keuris haalde zijn inspiratie voor het klarinetkwintet uit de beroemde kwintetten van Mozart en Brahms, maar ook Stravinsky's invloeden zijn hoorbaar. "Het onstuimige klarinetkwintet met een prachtig Elegie als emotioneel middelpunt is een waanzinnige toevoeging aan de canon van de klarinetkwintetten". Aan die woorden van Jelmer valt weinig toe te voegen.

Keuris Canzone | Mozart Klarinetkwintet in A KV 581 | Stravinsky Drie stukken voor strijkkwartet, Drie stukken voor klarinetsolo | Keuris Klarinetkwintet

Animato Kwartet
Shin Sihan viool Tim Brackman viool Elisa Karen Tavenier altviool Pieter de Koe cello
Jelmer de Moed klarinet

Dit concert is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.


 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 16 februari 2020 11:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 27,00