Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 19 maart 2021 20:15
Uitverkocht

Dit concert gaat zeer waarschijnlijk niet door, maar wellicht wel voor maximaal 30 personen. Daarom staat de voorstelling nu op 'uitverkocht'. We wachten de komende persconferentie af om hier een definitief besluit over te kunnen nemen. Mocht je interesse hebben in een kaartje, dan kun je mailen naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. We plaatsen je dan op een voorlopige wachtlijst.

 

De jonge sterrencast die gezamenlijk het Amsterdam Piano Trio vormt – Shin Sihan, Alexander Warenberg en Yang Yang Cai – hebben ieder al behoorlijk wat Nederlandse prijzen op hun naam staan: het YPF Piano Concours, het Nationaal Cello Concours en ook het Oskar Back Concours (tweede prijs). Natuurlijk kiezen deze ambitieuze musici voor drie zwaargewichten uit het pianotriorepertoire. 

Brahms was twintig toen hij zijn eerste pianotrio schreef. Het werd zijn eerste uitgegeven kamermuziekwerk. Voor de zelfbewuste en zelfkritische Brahms geen lichtzinnig moment: het schijnt dat eerdere kamermuziekwerken in het haardvuur zijn beland. Het is Brahms ten voeten uit met dichte texturen en mooie melodieën. Opvallend genoeg koos hij ervoor homotonaal te werk te gaan: alle delen staan in de toonsoort B – twee in majeur, twee in mineur. 

Volgens de eerste biograaf van Ravel bedacht hij het hoofdthema van dit trio toen hij ijsverkopers een fandango zag dansen in Saint-Jean-de-Luz. In eerste instantie kreeg het trio moeilijk vorm – tot de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Ravel maakte het in haast af zodat hij in dienst kon gaan. Hij schreef aan Stravinsky: ‘Het idee dat ik weg moet, heeft me vijf maanden werk in vijf weken doen verzetten!’ Het resultaat is allesbehalve een haastwerk.

Brahms Pianotrio nr. 1 in B op. 8 | Ravel Pianotrio in a

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 19 maart 2021 20:15
Uitverkocht

1-persoonskaart

Normaal € 27,00
Kind / Student € 10,00

2-persoonskaart

Normaal € 54,00
2x Kind / Student € 20,00
1x Kind / Student en 1x volwassene € 37,00

2-persoonskaart (balkon; 2e rang)

Normaal € 48,00
2x Kind / Student € 20,00
1x Kind / Student en 1x volwassene € 34,00

Kaarten kopen op anderhalve meter

Wat heerlijk dat we je binnenkort kunnen begroeten! Graag vragen we ivm de coronamaatregelen je aandacht voor het volgende:

* Koop je een 2-persoonskaart of een 3-persoonskaart? Dan zit je altijd naast elkaar zonder anderhalve meter ertussen.

* Let op: met een 2-persoonskaart reserveer je dus twee plekken naast elkaar. Met twee 2-persoonskaarten reserveer je vier plekken.

* Wil je niet naast elkaar zitten? Koop dan meerdere 1-persoonskaarten.

* Zijn er geen 1-persoonskaarten meer? Neem contact op met onze kaartverkoop en we kijken of er nog mogelijkheden zijn.

* Voor het bestellen van een rolstoelplaats en voor groepen vanaf negen personen: neem svp contact op met onze kaartverkoop.

* Bij tweederangs plaatsen (balkon) heb je kans op minder goed zicht, daarom zijn deze kaarten ook voordeliger.

* Bij een combinatie van verschillende kaartsoorten zit je hoogstwaarschijnlijk niet bij elkaar. 

* Kaarten zijn ongeplaceerd; onze medewerkers wijzen je een stoel aan.