Leidse Schouwburg
vr 19 oktober 2018 19:30
Bestellen

 

Inmiddels zes albums rijk geldt de Belgische doom/post-metal/sludge band AMENRA als een van de belangrijkste live bands van het moment. Amenra is uniek, een band die je gezien moet hebben, zowel akoestisch als non-akoestisch.
Amenra speelde eerder in Leiden in Bar&Boos (2006 en 2009) en in het LVC (2008). Nu zijn ze terug en is er niet aan hen te ontkomen: de band speelt twee concerten in Leiden; akoestisch (in de Leidse Schouwburg) en versterkt (in Gebr. De Nobel). De concerten maken deel uit van een exclusieve vierdaagse expositie van kunstenaars die verbonden zijn aan de band. Het bezoek aan Leiden zijn de laatste optredens van de band in Nederland in 2018.

Bij de akoestische set ligt er meer focus op de zang en teksten van zanger Colin H van Eeckhout en subtiele arrangementen van (dan) zevenkoppige band. De aanzet voor de akoestische set werd ingegeven door de Afterlife EP, die werd geschreven als ‘testament’ aan de kinderen van de band. Wat voor de versterkte shows van Amenra geldt, geldt ook voor de niet-versterkte shows: alles doet mee, ook de stilte.  Of: “Als de sludge van Amenra live een zoektocht naar verlossing is, is de akoestische tegenhanger de verlossing zelve.” Versterkt is er een andere intensiteit. De repeterende, zich voortbeukende ritmes, waar zanger Colin een laag van schreeuwzang overheen legt worden afgewisseld met subtiele stiltes, fluisterende zang en voortdurend dreigende opbouwende muziekstukken. Het is overdonderend en van een zeldzaam hoog niveau. Niet in de laatste plaats door fysieke inzet van de band tijdens de optredens.

Amenra besteedt veel tijd aan de omkadering van hun muziek via “beeldtaal” van bevriende kunstenaars die de werkwijze en thematiek van de band delen. Er is een speciale expositie samengesteld met exclusief niet eerder vertoond werk van de betrokken kunstenaars. 

●     Van donderdag 18 oktober tot en met zondag 21 oktober is er een exclusieve expositie in Galerie Marktsteeg 10 (te Leiden) van kunstenaars die verbonden zijn aan de Church of Ra.

●     Op vrijdag 19 oktober doen ze de Leidse Schouwburg aan voor een verstilde akoestische show.

●     Op zaterdag 20 januari Gebr. De Nobel aan de beurt voor een overdonderende live show. 

 

Line-up
Jozef Van Wissem
Toner Low

Op beide dagen zal de line-up zal aangevuld worden met gasten.

Dit event is een samenwerking van Gebr. De Nobel, De Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal, Marktsteeg 10 en Vrijplaats Leiden.

 

Voor meer informatie over het versterkte concert klik hier.

 

Leidse Schouwburg
vr 19 oktober 2018 19:30
Bestellen

Inclusief

  • Garderobe

gouden rang

Normaal € 25,00

1e rang

Normaal € 25,00

2e rang

Normaal € 25,00

3e rang

Normaal € 17,50

4e rang

Normaal € 17,50

pass-partout

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.