Leidse Schouwburg
vr 24 september 2021 20:15
Bestellen

Stuk is een stuk van 60 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.


De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.


Stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

'Stuk is even grappig als slim.'  - NRC ★★★★ 
 
'Ze trekken alles kaduuk, hun gespierde lijven incluis, door voluit dansend knalhard onderuit te gaan op een ingezeepte vloer. En onder hun grote lachebek schuimt de onzekerheid. (…) Iets stukmaken is tenslotte ook iets maken.'  - Volkskrant ★★★★  
 
'Attending a performance by the multidisciplinary dance collective 155 is never a chore. Their fun-loving, high-energy shows are extremely infectious – pardon the pun.'  - Movements Exposed 
 
'155 weet veel met weinig te zeggen in tijden van disruptie. Het gaat om het fysiek kunnen dragen van weerstand. Het lichamelijk verspreiden van humor.(…) Stuk durft eenheid te onderstrepen door sierlijk te vallen en weer op te staan. Wees aanwezig in onze nieuwe werkelijkheid.' - My Daily Shot of Culture. 

Leidse Schouwburg
vr 24 september 2021 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

1e rang balkon

Normaal € 17,50

1e rang parterre (goed zicht)

Normaal € 19,50
CJP € 17,00

2e rang balkon

Normaal € 15,50