Altijd open voor jouw verhaal

Meld je aan voor het 'bel-me-wel'-register!

 

Wat is één van de meest essentiële dingen die we als mens doen? We communiceren. We delen ervaringen. We lachen samen of huilen samen. We voelen emotie. We wisselen verhalen uit. Verhalen die groots en meeslepend zijn, of juist klein en dicht bij huis. Het uitwisselen van verhalen is de basis van ons bestaan, van ons geluk. Van onze samenleving.

Voor het uitwisselen van die verhalen is contact uiteraard van groot belang. En daar gooit corona roet in het eten. Want lockdowns beperken iedereen in contact met elkaar. Terwijl contact broodnodig is voor de beleving die wij bij onze voorstellingen en concerten bieden, live, in de zaal. Samen beleven, samen het verhaal van een avond in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal delen. En daarna verder vertellen. Dat is de kracht van podiumkunst.

Ook al zijn we nu tijdelijk dicht, we staan altijd open voor verhalen van mensen om ons heen, van mensen die dichtbij staan en van mensen verder weg. We verzetten onze bakens en zoeken contact met iedereen: cultuurliefhebbers die we al vaker verwelkomen in onze zalen en Leidenaren die we minder vaak over de vloer krijgen. We delen graag onze eigen verhalen, maar horen minstens net zo graag jouw verhaal terug. Wij bieden je een spreekwoordelijk podium om je verhaal kwijt te kunnen. We bieden je een luisterend oor.

Blue Monday

Daarom lanceerden we ons initiatief ‘Altijd open voor jouw verhaal’ op Blue Monday (17 januari 2022), de dag die volgens velen de meest neerslachtige is in een heel kalenderjaar. Met dit initiatief halen we verhalen op uit de stad. Wij, medewerkers van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, vormden vanaf die middag een ‘bel-team’. Wij gaan op zoek naar jouw verhaal. Dat mag een praatje over het weer zijn, over voorstellingen waar je van genoten hebt, over wat je mist in deze lockdowns, misschien wel over wat wij als theater beter kunnen doen zodra we weer open mogen.

Waar het over gaat, ligt helemaal aan jou. Want we laten ons door deze lockdown niet weerhouden van waar het echt om gaat: contact maken en luisteren naar elkaars verhalen!

‘Bel-me-wel’-register

Heb je geen behoefte aan een gesprek met onze collega’s, dan geef je dat gewoon aan tijdens het gesprek. We verkopen niets, we hoeven niets, we willen alleen even contact. Andersom kun je het ook aangeven: laat via ons ‘Bel-me-wel-register’ maar weten als we je mogen bellen en je het leuk vindt om verhalen uit te wisselen of een praatje te maken.

 

Meld je aan in het 'Bel-me-wel'-register!

 

 Aan het einde van de gesprekken hebben we een gedicht gedeeld van een Leidse dichter. Op veler verzoek hier het gedicht:

 

leef 
 
twijfel niet, neem een besluit 
wankel niet, ga onderuit 
blijf niet liggen, sta snel op 
.. zet je leven op zijn kop .. 
lanceer jezelf de wereld in 
elke dag een nieuw begin 
wees roekeloos en turbulent 
vier feest tot aan je laatste cent 
sta klaar als men je nodig heeft 
en sterf niet voor je hebt geleefd 
 
- reneoskam -