Vacature kaartverkoopmedewerker (m/v/x)

Bij Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal zijn wij op zoek naar medewerkers kaartverkoop op oproepbasis (minimaal 10 uur p/w beschikbaar).

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal bestaat uit het oudste, nog in gebruik zijnde theater van Nederland (uit 1705) en een negentiende-eeuws (concert)zalencomplex; twee monumenten in het centrum van Leiden. Met vier prachtige zalen zijn wij - in jaren zonder corona - verantwoordelijk voor driehonderd voorstellingen en concerten met ongeveer 150.000 bezoekers per jaar. Onze programmering is divers: van klassieke muziek tot cabaret, van toneel tot jeugdvoorstellingen. Daarnaast creëren wij jaarlijks ruim vijftien producties zelf of in samenwerking met één van onze partners in de stad. Op zakelijk gebied ontwikkelen we ons in rap tempo. (Internationale) organisaties van grote congressen, symposia en vergaderingen vinden in onze zalen vaak letterlijk een podium, inmiddels ook in hybride (livestream) vorm. In de zomer van 2020 openden wij de deuren van ons Grand Café Van ’t Huis, gelegen aan de Catharinahof. Dit café biedt een podium aan vele (Leidse) jazzmusici en groeit de komende jaren uit tot een podiumcafé voor live muziek, stand up comedy en ‘open mic’ avonden. 
 

Wat doe je
Je werkt zelfstandig bij de theaterkassa voor de kaartverkoop rond voorstellingen of tijdens een middagdienst. Je verzorgt de kaartverkoop aan de balie, telefoon of via mail, verstrekt informatie over de voorstellingen, beantwoordt e-mails en telefoontjes en je zorgt voor een juiste administratieve afhandeling van de verkoop van die dag. 

 

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie. 

 
Wie ben jij?  
Je hebt minimaal een MBO-denk- en werkniveau en je kunt goed overweg met Office. Het is een pre als je bekend bent met ticketingsystemen (wij werken met Get a Ticket) anders ben je in staat een nieuw systeem je snel eigen te maken. Je woont in de regio Leiden. En natuurlijk is het mooi meegenomen als je affiniteit hebt met kunst en cultuur. Verder verwachten we dat je zeer service- en kwaliteitsgericht ingesteld bent en je verdiept in de gehele organisatie. Je bent probleemoplossend, zelfstandig, “kijkt altijd verder dan je neus lang is”, proactief en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent flexibel inzetbaar op met name woensdag tot en met zondag, zowel in de middag als avond. De functie en bijbehorende werkzaamheden zijn direct verbonden aan het theaterseizoen (dat loopt van september tot en met juni). Dit betekent dat er in de zomermaanden minder werkuren aangeboden worden.

Wij zoeken meerdere collega’s en deze functie is mogelijk ook te combineren met de functie van frontoffice medewerker.

 

Wat bieden wij: 

  • Een afwisselende functie bij twee dynamische en tegelijkertijd historische podiumhuizen in het centrum van Leiden: de oudste schouwburg van Nederland (uit 1705!) en de eveneens historisch prachtige Stadsgehoorzaal;
  • Afwisselend werk in een ongekend goede werksfeer met een hecht team van medewerkers;
  • Alle ruimte voor eigen initiatief en kennisdeling en kansen om jezelf zowel in je functie als persoon te ontplooien;
  • Een functie voor gemiddeld 10-15 uur per week. Het salaris is conform cao Nederlandse Podia (schaal 3);
  • Goede primaire en secundaire arbeidsomstandigheden, waaronder een goed geregeld pensioen;
  • Gratis toegang tot veel van onze voorstellingen en concerten!


Heb je interesse? 
Voor meer informatie kun je terecht bij Linda van Zijp, coördinator kaartverkoop, via lindavanzijp@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Ben je enthousiast over deze functie?  
Wacht dan niet langer en stuur jouw sollicitatie – voorzien van motivatie, CV en foto – zo spoedig mogelijk, naar hr@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl, ter attentie van Sandra Lagendijk, officemanager.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.