Stadsgehoorzaal Musicalkoor

Een nieuw koor met amateurzangers tussen de 21 en 100 jaar!


De Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal is in september 2018 gestart met een eigen musicalkoor. Een koor van ongeveer 30 amateurzangers waarmee we in samenwerking met het Jeugdtheaterhuis toewerken naar een showcase voor publiek in de Stadsgehoorzaal. Onder leiding van muzikaal leider Robert Jan Kamer worden nummers uit bekende musicals van toen en nu ingestudeerd. Bijvoorbeeld liedjes uit Hair, My Fair Lady en Les Misérables. De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19.30-22.00 uur in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal.

In september en oktober wordt gestart met drie kennismakingsrepetities. Tijdens deze kennismaking ervaar je hoe de repetities worden opgebouwd en ga je aan de slag met de technische en muzikale aspecten van zingen in een koor. Na deze kennismaking vindt er een selectiemoment plaats, waarbij door de koorleiding wordt gezocht naar een evenwichtige samenstelling van het koor.

Voor deze repetities bedraagt het deelnamegeld € 39,-. De kosten voor een seizoen deelname aan het Stadsgehoorzaal Musicalkoor bedragen € 356,- (exclusief kennismakingsrepetities). Dit bedrag kan eventueel in termijnen worden betaald. Aanmelden kan via info@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Na het selectiemoment gaan we dertig weken aan de slag met het musicalrepertoire. Er wordt toegewerkt naar een showcase in de Stadsgehoorzaal op zondagmiddag 16 juni 2019 waar je uiteraard al je familie, vrienden en kennissen voor kunt uitnodigen.

Benieuwd naar een impressie? Bekijk hieronder het filmpje met beelden van het Luxor Musicalkoor ook onder leiding van topdirigent Robert Jan Kamer.