Speciale voorzieningen

Slechthorenden 

Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal Leiden beschikt over een hulpsysteem voor slechthorenden. Ons draadloze systeem werkt op radiofrequentie. Je hebt de mogelijkheid gebruik te maken van een ontvanger met koptelefoon. Indien je van deze gratis service gebruik wilt maken, geef dit dan op de avond van je bezoek aan bij de garderobe van het betreffende theater.

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers


Leidse Schouwburg 

De Leidse Schouwburg is na de verbouwing en uitbreiding van de foyer zomer 2015 gelukkig rolstoelvriendelijker geworden. Helaas is de entree nog niet ideaal. We onderzoeken de mogelijkheden om het bestaande bordes te verdiepen en te voorzien van een zogenaamde ‘ramp’. Tot die tijd kunnen rolstoelgebruikers de entree aan de Oude Vest 45 gebruiken. Wanneer je recht voor de schouwburg staat, de tweede deur links van de hoofdentree. Onze medewerkers begeleiden je graag bij vertrek en aankomst.

Op de begane grond rechts is de lift en een mindervalidentoilet. In de foyer zijn enkele niveauverschillen, die zijn voorzien van hellingbanen. 

Rolstoelplaatsen Leidse Schouwburg: Op rij 13, stoel 1 en 3 en rij 13, stoel 2 en 4 is plaats voor één rolstoelgebruiker met begeleider. 


Stadsgehoorzaal

Rechts in de entreefoyer geeft een lift toegang naar het balkon van de Grote Zaal en de Aalmarktzaal en de Breezaal.
Er is een mindervalidentoilet in de gang rechts van de Grote Zaal en in de foyer achter de Aalmarktzaal.

Rolstoelplaatsen Stadsgehoorzaal – Grote Zaal:
In de Grote zaal is voor maximaal 6 rolstoelgebruikers en hun begeleider plaats. De plaatsen zijn in de loge A, B en C, op de rijen 1 en 4, stoel 2 en 4. 

Rolstoelplaatsen Stadsgehoorzaal – Aalmarktzaal:
De rolstoelplaats met begeleider is in de Aalmarktzaal op rij 14, stoel 1 en 3. 

Rolstoelplaats reserveren? Bel dan met 071 516 3881. 


Bereikbaarheid en parkeren 

Als houder van een gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Gemeente Leiden.


Parkeren Leidse Schouwburg 

Ter hoogte van de Leidse Schouwburg zijn in totaal vier parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Er is een plaats op de Oude Vest ter hoogte van huisnummer 43/47 en op de Lange Mare ter hoogte van nummer 31 vind je nog drie plaatsen.


Parkeren Stadsgehoorzaal 

Ter hoogte van de Stadsgehoorzaal zijn in totaal vier parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Eén plaats bevindt zich op de Apothekersdijk ter hoogte van huisnummer 33a en op de Stille Rijn ter hoogte van nummer 13-16a zijn nog drie plaatsen.

Ook kan je voor de deur uitstappen! Parkeer dan op het stadsparkeerterrein Haagweg en laat je gratis afzetten door één van de cityshuttles. Voor meer informatie: zie stadsparkeerplan.com 

Wil je zo dicht mogelijk bij de ingang afgezet worden? Dit kan op ruim 100 meter afstand van onze entree op de Aalmarkt/Boommarkt ter hoogte van de Vrouwensteeg. Je loopt de Vrouwensteeg in richting Breestraat en gaat linksaf op de Breestraat. De Stadsgehoorzaal bevindt zich na enkele tientallen meters.


Honden 

Heb je een blindengeleidenhond of helphond? Dat is geen probleem, de hond mag mee de zaal in. Bij het reserveren van stoelen raden we aan om een stoel aan het gangpad te kiezen, zodat er meer ruimte is voor de hond. Stel de afdeling Kaartverkoop via mail of telefoon op de hoogte, dan kunnen we rekening houden met je komst. Let op: hulphonden moeten herkenbaar zijn door een hesje of het tuig. 

 

Gebouwen

Benieuwd naar onze gebouwen? Dit zijn de plattegronden van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal. De liften zijn in het donkerblauw aangegeven, de toiletten in het rood.


Vragen? 

Wanneer je gebruik wilt maken van speciale voorzieningen (rolstoelplaats, hond mee) óf als je speciale wensen heeft (zoals een hoekplaats, naar het theater komen in een ziekenhuisbed, dicht bij het podium i.v.m. visuele beperkingen), bel dan met onze Kaartverkoop op telefoonnummer: 071 516 3881. Onze medewerkers helpen je graag.