Speciale voorzieningen

Slechthorenden 

Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal Leiden beschikt over een hulpsysteem voor slechthorenden. Ons draadloze systeem werkt op radiofrequentie. U heeft de mogelijkheid gebruik te maken van een ontvanger met koptelefoon. Of wanneer u een gehoorapparaat heeft, met een zogenaamde T-stand, van een ontvanger met een lus om uw hals. Indien u van deze gratis service gebruik wilt maken, geeft u dit dan op de avond van uw bezoek aan bij de garderobe van het betreffende theater.

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers


Leidse Schouwburg 

De Leidse Schouwburg is na de verbouwing en uitbreiding van de foyer zomer 2015 gelukkig rolstoelvriendelijker geworden. Helaas is de entree nog niet ideaal. We onderzoeken de mogelijkheden om het bestaande bordes te verdiepen en te voorzien van een zogenaamde ‘ramp’. Tot die tijd kunnen rolstoelgebruikers de entree aan de Oude Vest 45 gebruiken. Wanneer u recht voor de schouwburg staat, de tweede deur links van de hoofdentree. Onze medewerkers begeleiden u graag bij vertrek en aankomst. 

Op de begane grond rechts is de lift en een mindervalidentoilet. In de foyer zijn enkele niveauverschillen, die zijn voorzien van hellingbanen. 

Rolstoelplaatsen Leidse Schouwburg: Op rij 13, stoel 1 en 3 en rij 13, stoel 2 en 4 is plaats voor één rolstoelgebruiker met begeleider. 


Stadsgehoorzaal 

Rechts in de entreefoyer geeft een lift toegang naar het balkon van de Grote Zaal en de Aalmarktzaal en de Breezaal.
Er is een mindervalidentoilet in de gang rechts van de Grote Zaal en in de foyer achter de Aalmarktzaal.

Rolstoelplaatsen Stadsgehoorzaal – Grote Zaal:
In de Grote zaal is voor maximaal 6 rolstoelgebruikers en hun begeleider plaats. De plaatsen zijn in de loge A, B en C, op de rijen 1 en 4, stoel 2 en 4. 

Rolstoelplaatsen Stadsgehoorzaal – Aalmarktzaal:
De rolstoelplaats met begeleider is in de Aalmarktzaal op rij 14, stoel 1 en 3. 

Rolstoelplaats reserveren? Bel dan met 071 516 3881. 


Bereikbaarheid en parkeren 

Als houder van een gehandicaptenparkeerkaart mag u gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Gemeente Leiden.


Parkeren Leidse Schouwburg 

Ter hoogte van de Leidse Schouwburg  zijn in totaal vier parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Er is een plaats op de Oude Vest ter hoogte van huisnummer 43/47 en op de Lange Mare ter hoogte van nummer 31 vindt u nog drie plaatsen. 


Parkeren Stadsgehoorzaal 

Ter hoogte van de Stadsgehoorzaal zijn in totaal vier parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Eén plaats bevindt zich op de Apothekersdijk ter hoogte van huisnummer 33a en op de Stille Rijn ter hoogte van nummer 13-16a zijn nog drie plaatsen. 

Ook kunt u voor de deur uitstappen! Parkeer dan op het stadsparkeerterrein Haagweg en laat u gratis afzetten door één van de cityshuttles. Voor meer informatie: zie stadsparkeerplan.com 

Wilt u zo dicht mogelijk bij de ingang afgezet worden? Dit kan op ruim 100 meter afstand van onze entree op de Aalmarkt/Boommarkt ter hoogte van de Vrouwensteeg. U loopt de Vrouwensteeg in richting Breestraat en gaat linksaf op de Breestraat. De Stadsgehoorzaal bevindt zich na enkele tientallen meters. 


Honden 

Heeft u een blindengeleidenhond of helphond? Maak hier dan melding van bij het reserveren van uw kaarten, er wordt dan rekening gehouden met uw komst. 


Vragen? 

Wanneer u gebruik wilt maken van speciale voorzieningen (rolstoelplaats, hond mee) óf als u speciale wensen heeft (zoals een hoekplaats, naar het theater komen in een ziekenhuisbed, dicht bij het podium i.v.m. visuele beperkingen), bel dan met onze kassa op telefoonnummer: 071-516 3881. Onze medewerkers helpen u graag.