Rangindeling en zichtlijnen Leidse Schouwburg

Let op: Door de anderhalve meter maatregelen zullen de rangen en placering tot nader orde anders verlopen. We verkopen plekken ongeplaceerd als 2-persoonskaart, 1-persoonskaart en 3-persoonskaart. Er zijn alleen twee verschillende rangen voor de 2-persoonskaarten. Deze rangen zijn 1e rang; beneden of 2e rang; balkon. Op het balkon heeft u kans op minder goed zicht.

 

Zaalplattegrond Leidse Schouwburg

De Leidse Schouwburg heeft een klassieke vorm. De balkons worden noodzakelijk ondersteund door pilaren. In de schouwburg zijn de zichtlijnen niet altijd goed. Het zicht op het toneel verschilt per voorstelling en hangt samen met decor en enscenering. Bij het vaststellen van de rangindeling en de daaraan gekoppelde prijzen wordt hier rekening mee gehouden. Door de afdeling kaartverkoop wordt u er altijd op gewezen als het gaat om plaatsen met minder zicht op het toneel.

De rangindeling is zodoende als volgt:
Gouden rang: uitstekend zicht op het toneel
1e rang: goed zicht op het toneel
2e rang: minder goed zicht op het toneel
3e rang: beperkt zicht op het toneel
4e rang: dit noemen wij ‘luisterplaatsen’. Deze plaatsen gaan pas in de verkoop wanneer de 3e rang is uitverkocht en zijn niet online verkrijgbaar.

Gouden Rang
De Leidse Schouwburg heeft een Gouden Rang. Deze plaatsen bieden nóg beter zicht op het podium dan de reguliere eersterangsplaatsen. De Gouden Rang bevindt zich in het midden van de 1e rij van het 1e balkon. Voor al deze plaatsen geldt een toeslag van € 6,- per kaart.


Zaalplattegrond Leidse Schouwburg