Rangen, zichtlijnen en plattegronden

Waar zit ik goed?

Let op! Vanaf september 2021 werken we tijdelijk met een afwijkend rangenschema, dit om te kunnen voldoen aan de anderhalve meter voorwaarden. Sommige plaatsen zijn hierdoor van rang gewisseld, dit heeft te maken met rijen die leeg gehouden moeten worden en andere functionaliteiten die anders moeten worden ingericht bij een placering op anderhalve meter. In deze periode is het bij veel voorstellingen ook niet mogelijk om zelf je plaatsen te selecteren.

 

Zaalplattegrond Leidse Schouwburg

De Leidse Schouwburg heeft een klassieke vorm. De balkons worden noodzakelijk ondersteund door pilaren. In de schouwburg zijn de zichtlijnen niet altijd goed. Het zicht op het toneel verschilt per voorstelling en hangt samen met decor en enscenering. Bij het vaststellen van de rangindeling en de daaraan gekoppelde prijzen wordt hier rekening mee gehouden. Door de afdeling kaartverkoop word je er altijd op gewezen als het gaat om plaatsen met minder zicht op het toneel.

De rangindeling is zodoende als volgt:
Gouden rang: uitstekend zicht op het toneel
1e rang: goed zicht op het toneel
2e rang: minder goed zicht op het toneel
3e rang: beperkt zicht op het toneel
4e rang: dit noemen wij ‘luisterplaatsen’. Deze plaatsen gaan pas in de verkoop wanneer de 3e rang is uitverkocht en zijn niet online verkrijgbaar.

Gouden Rang
De Leidse Schouwburg heeft een Gouden Rang. Deze plaatsen bieden nóg beter zicht op het podium dan de reguliere eersterangsplaatsen. De Gouden Rang bevindt zich in het midden van de 1e rij van het 1e balkon. Voor al deze plaatsen geldt een toeslag van € 6,- per kaart.


Zaalplattegrond Leidse Schouwburg

 

Zaalplattegrond Stadsgehoorzaal - Grote Zaal

In de Grote Zaal bieden de meeste plaatsen uitstekend zicht op het podium. De plaatsen op de zijkanten van de balkons hebben echter beperkt zicht op het podium. Dit heeft geen effect voor het geluid, wel voor het zicht. Bij het vaststellen van de rangindeling en de daaraan gekoppelde prijzen wordt hier rekening mee gehouden. Door de afdeling kaartverkoop word je er altijd op gewezen als het gaat om plaatsen met minder zicht op het toneel.

De rangindeling is zodoende als volgt:
Gouden rang: uitstekend zicht op het toneel
1e rang: goed zicht op het toneel
2e rang: minder goed zicht op het toneel (dit heeft geen effect op het geluid)

Gouden Rang
De Grote Zaal heeft een Gouden Rang. Deze plaatsen bieden nóg beter zicht op het podium dan de reguliere eersterangsplaatsen. De Gouden Rang bevindt zich op rij 15, 18 en 21. Voor deze plaatsen geldt een toeslag van € 6,- per kaart.

Zaalplattegrond Stadsgehoorzaal Grote Zaal

Zaalplattegrond Aalmarktzaal 

In de Aalmarktzaal bieden bijna alle plaatsen goed zicht op het podium. De plaatsen op de zijkanten van de balkons hebben echter beperkt zicht op het podium. Dit heeft geen effect voor het geluid, wel voor het zicht. Bij het vaststellen van de rangindeling en de daaraan gekoppelde prijzen wordt hier rekening mee gehouden. Door de afdeling kaartverkoop word je er altijd op gewezen als het gaat om plaatsen met minder zicht op het toneel.

Zaalplattegrond Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal