Primafest

Festival met theater, muziek, spoken word & dance. Tot diep in de nacht!

 

Met gepaste trots presenteren wij: Primafest! Een gloednieuw festival waar theater, muziek, spoken word & dance samenkomen. Tot diep in de nacht. Met jou!

Samen met een groep jonge Leidse creatievelingen is de Stadsgehoorzaal rond de tafel gaan zitten, op zoek naar een nieuw geluid. Om tot een concept te komen waarbij uiteenlopende disciplines samenkomen, waar je kan verdwalen en waar van alles te ontdekken valt.

Hobbel van indrukwekkende theatervoorstellingen naar concerten van artiesten die op het punt van doorbreken staan. 's Nachts duiken we de Grote Zaal in, waar onze vrienden van Wibar de programmering voor hun rekening nemen. Don't miss out!

Primafest is prima voor iedereen die wil ontdekken en verdwalen. Voor jou, omdat je out of the box wil denken. Voor dromers en denkers. Voor durvers. Voor iedereen die met hart en ziel leeft. Voor avonturiers en nachtdieren.  

Be an explorer: early bird ticket!

Koop nu je early bird ticket voor € 15!  Bestel hier! 


Line-Up

A Pole Tragedy - Sofie Kramer 
Sofie Kramer is theatermaker en performer. In 2019 studeerde zij af aan de regie-opleiding van Toneelacademie Maastricht. Vanuit een grote liefde voor muziek en beeldende kunst ontwikkelde zij een eigenzinnige, sterk beeldende theatertaal waarin muzikaliteit en lichamelijkheid centraal staan. Het vechtende lichaam is een terugkerend thema in haar werk: het lichaam dat vecht tegen de tijd, tegen de zwaartekracht, tegen de blik van de ander.

A Pole Tragedy is de tweede performance van de Taboe Trilogie: een drieluik van soloperformances waarin ze taboe’s onderzoekt rondom existentiële thema’s de dood, seksualiteit en geboorte. Haar eerste performance Er is je nooit een rozentuin beloofd, over de dood van haar moeder, werd in de Theaterkrant genoemd als een van de beste voorstellingen van het theaterseizoen, en zijzelf als een van de meest beloftevolle nieuwkomers. A Pole Tragedy ontving van de Amsterdam Fringe Jury een eervolle vermelding en werd genomineerd voor de Troffel 2021.

 

After The Echo - DeRonde/Deroo 
Mimeduo DeRonde/Deroo tonen de zoektocht en schoonheid van melancholie in deze prijswinnende, visueel treffende fysieke voorstelling. In de setting van een donker en koud winterlandschap neemt After The Echo je mee op een surreële trip vol explosies van kleur en warmte: een overdonderende pop ballade in een rode glitterjurk, een nachtelijke ontmoeting met een hert, twee verloren zielen in een storm die verlangen naar een Braziliaans strand. Onderweg leren we meer over dat mystieke gevoel dat ons allen verbindt omdat het ons allen treft; een tegengif voor eenzaamheid dat ons tegelijk onze zinloosheid toont als onze kracht. Een iconoclastische voorstelling die doet denken aan een dronken one-night stand en de lege plek de volgende dag. After The Echo betovert, beroert en laat je verlangen naar meer.Deze voorstelling won Best of Fringe Amsterdam 2021.

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo en Tom de Ronde. Ze studeerden samen aan de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam.
After The Echo is een Language No Problem voorstelling

Yogi Anni - Annica Muller
1, 2, 3, 4 tellen in door je neus, en 5, 6, 7, 8 langzaam uit door je mond. Voel hoe zuurstof je longen vult, je hart laat pompen en je lichaam doorreist. Ga met je ademhaling naar je kleine teen. Denk even niet aan de wasmachine die vervangen moet worden. Die rekeningen op je bureau. Even niet aan de momenten waarop je liever helemaal je bed niet uitkomt. Yogi Anni heeft donkere geheimen, net zoals iedereen. Die downward facing dogt ze het liefst ver weg. Maar waar ter wereld je ook op retraite gaat, je neemt je problemen altijd met je mee. Annica Muller maakte na het treurige, vurige Burning Butterfly weer een documentaire performance-solo over haar eigen ervaring en de vrouwen die ze tegenkwam, dit keer niet als stripper maar als yoga-instructrice. Wat blijkt? Ook in het licht van de opkomende zon schuilt donkerte. Vergeet niet adem te halen.

Luna Morgenstern
Currently Amsterdam-based, Cologne-born Luna Morgenstern makes music that translates the emotions of love, loss and the challenges that a young woman faces in the world. She's a bedroom producer, songwriter and artist whose power comes from within. Self taught, her emotions hit with an otherworldly raw-ness. “I’m not ‘only’ a singer and writer, but also an engineer and producer. All tags that are not usually connected with female artists. It is important for me to be vocal about that. I probably do a lot of things you shouldn’t be doing as a producer.” Her debut EP ‘Taking The Blow’ is out now! 

 

Lemu
Lemu scheurrt al 4 jaar met zijn racefiets door de straten van Amsterdam waar hij momenteel scenario student is aan de Nederlandse Filmacademie. Het was daarom ook een kwestie van tijd voordat zijn passie voor schrijven, muziek en verhalen vertellen bij elkaar zouden komen. Lemu en zijn zolderkamer studio zijn onafscheidelijk. Daar waar het verleden nostalgie wordt en poëzie liedjes. Met zijn speelse melodieën en taalkundige, rake lyrics, laat Lemu je doen verlangen naar je zomerliefde, je jeugdvrienden en nog meer bitterzoete herinneringen. 

Lemu stond namens Nederland op het WK Poetry Slam in Parijs en brengt met deze achtergrond als dichter een nieuwe vorm van indie-pop, hip-hop en indie-rock naar de Nederlandse bodem. 

O;Riordan
O;Riordan in the house! De beruchte Leidse broeders openen de zaal. Medeoprichters van Maxi Radio & Discotuin, collectors pur sang. Met een verfijnde collectie van disco, house, soul en gospel is dit duo een perfecte formule voor dansvloer destructie. Wees er bij!

 

MaxiePoezie
MaxiPoezie maakt een podcast, deze podcast is een vrijplaats voor dichters en woordkunstenaars. Voor verhalenvertellers en liefhebbers van gesproken woord. Ervaring? Niet belangrijk. Hier maken we ruimte voor experiment. Voor kwetsbaarheid. Voor poëtisch genot en poëtisch stuntelen. Hier mag het allemaal zijn. MaxiPoezie bestaat uit woordkunstenaars Annemieke Dannenberg, Sophia Blijden, Matthijs van der Hoorn en Mike Koevoet. Naast sorta bi-monthly podcasts doet MaxiPoezie sinds vorig jaar ook live optredens na het succes van het intieme “Poezie in de Pipowagen” tijdens Kunstroute 2021 in samenwerking met ROEM Leiden.

Doppelgang
Doppelgang are twins Sander and Maurice de Graaf who have been cementing their name
in the club scene since 2011. When the Doppelgang brothers step onto any stage, they’ll
immediately capture your hearts through their tantalizing blend of House, Acid and Disco.
Throughout the years the brothers developed as desirable guests at leading festivals such
as Mysteryland, Milkshake, Pinkpop and Lowlands as well as in many clubs around the
globe like XOYO (UK), Watergate (DE) and 69 (BE). They also can proudly add many cities
like Tokyo, São Paulo and LA to their list of festival and club gigs.

Besides their nocturnal adventures, the brothers released their first track and music video
Guns Out’ in the summer of 2015 and released their first EP ‘Heroes’ shortly after
completing the festival season, in 2016. The EP included remixes by the legendary disco
queens Hard Ton and rising stars Pin Up Club.

The journey never stops! In 2019 they made their North America debut where they toured
cities such as New York and Toronto for festival and club gigs with A Club Called Rhonda.
Early 2020 they toured Australia for the first time playing gigs in Sydney and Melbourne with
the likes of Poof Doof and Pitch Festival.

By hosting their own party ‘Supernature’ they showcase their love for disco music. For the
queer & curious.

 

 Extra Prima

Dit label staat voor voorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van iedereen met een jonge geest. Extra Prima staat voor voorstellingen die je raken, omdat ze urgente verhalen vertellen of je inspireren. Omdat ze een andere kant van het verhaal laten zien. Eén ding is zeker: je komt er altijd uit met een nieuwe blik op de wereld. Zie je dit label? Dan weet je: dit is Extra Prima!