Ontdek Klassiek!

Maak kennis met de mooiste concerten

Of je nu een geoefend oor hebt of voor het eerst van je leven naar een concert komt: we hebben voor iedereen die op een andere manier kennis wil maken met klassieke muziek een aantal bijzondere voorstellingen en concerten op een rij gezet.

Ze zijn bijzonder, in de vorm en inhoud, zoals onze concertreeks ScheidenvandeMarkt, waarbij u zó met uw aankopen van de markt een drankje bestelt aan de bar en geniet van jong talent. Ontdek ook onze Breezaal-concerten van het Amstel Quartet, Merel Vercammen en Dances & Silly Walks van het New World Quartet met Egon Kracht.

Maak kennis met Dominic Seldis én zijn contrabas, waarover hij humoristische verhalen vertelt en dat combineert met prachtige muziek: van klassiek, jazz, tango tot improvisaties. Harpiste Lavinia Meijer brengt met het Ciconia Consort een heerlijk kerstconcert in Italiaanse sferen, voor de hele familie. Pianiste Iris Hond eert een van de populairste componisten van deze tijd: Ludovico Einaudi, componist van de filmmuziek van Les Intouchables.

Rietkwintet Calefax gaat met presentatrice Dolores Leeuwin de interactie aan en brengt Bach, Carmen maar óók Stevie Wonder. En in de reeks Breder dan Klassiek, is de Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright vijf jaar na hun overweldigend succesvolle samenwerking opnieuw te gast bij Amsterdam Sinfonietta. Geniet van een concert dat buiten de oevers van klassiek en pop treedt.

Ook aan de jongsten is gedacht: zo staat Cello Octet Amsterdam op de agenda met Cellokrijgers (6+), brengen Niki Jacobs en Pieter Jan Cramer een babyconcert met de mooiste wiegeliedjes en neemt Kleutersinfonietta de kinderen mee op een spannende en speelse tocht door de nacht, met muziek als gids.