Welkom (terug)!

Alles wat je moet weten voor je naar de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal komt.


We zijn weer open, en mogen weer op volledige capaciteit onze gasten verwelkomen, zónder anderhalve meter afstand – maar voorlopig wel nog even met de CoronaCheck-app. Een maatregel die sinds 25 september is ingesteld door de overheid. Dat betekent dat we je bij de toegang vragen om de QR-code in je CoronaCheck-app, en dat vraagt wat meer van je dan je normaal bij een theaterbezoek gewend bent.

Een QR-code/coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app is op drie manieren te verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs: Een volledig coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf veertien dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs: Een bewijs dat je minder dan zes maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Negatief testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een coronatest.


Open de CoronaCheck-app op je smartphone om het coronatoegangsbewijs op te halen. Heb je geen smartphone? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen. Let op! Bij vertoon van de CoronaCheck-app zullen wij ook vragen naar je geboortedatum of identiteitsbewijs.

Door te werken met coronatoegangsbewijzen, kunnen de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, vanaf 25 september terug gaan naar 100% zaalcapaciteit. Let op! Je zit dan dus niet meer op anderhalve meter van je medebezoekers.

De garderobe zal weer open zijn, de pauze komt bij een aantal voorstellingen en concerten terug en ook kun je weer lekker een drankje bestellen na afloop van de voorstelling! We kijken er naar uit om je weer te kunnen verwelkomen en je een heerlijke avond uit te laten beleven.

Tot snel in de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal!

 

Lees meer op onze pagina met Veelgestelde vragen.