Theater ontroert

Theater is niet alleen amusement. Een voorstelling kan je ook uitdagen, verwarren of aan het denken zetten. Daarom zijn er verspreid over het seizoen een flink aantal maatschappelijk geëngageerde voorstellingen te zien. Toneelstukken waar je stil van wordt of die juist prikkelen tot discussie.

Dit seizoen is onder andere de voorstelling Bloedlink (14+) van NTjong i.s.m DOX te zien in Theater Ins Blau. Een voorstelling over een probleemklas waarin de lerares haar leerlingen totaal niet in de hand heeft. Na dat ze een pistool in een van de schooltassen vindt  komen de leerlingen en lerares recht tegen over elkaar te staan. Een indrukwekkende voorstelling over hoe je doet en wie je eigenlijk bent. Woensdag 14 maart om 20.30 uur in Theater Ins Blau. Klik hier voor meer informatie en kaarten. 

Donderdag 31 mei staat Eric Corton op het toneel van de Leidse Schouwburg met de solovoorstelling Ma. Gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol eerlijk portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Klik hier voor meer informatie en kaarten. .