Jij bepaalt wat je betaalt!

The Artist van Thom Monckton

Bijzonder aanbod van de Leidse Schouwburg: bepaal zelf wat je betaalt bij heerlijke en hilarische voorstelling The Artist van Thom Monckton op 28 november. 

We gaan, voor de Leidse Schouwburg, iets relatief nieuws doen. Een experiment! The Artist is een bijzondere, visuele voorstelling van acrobaat, clown en komiek Thom Monckton en is een lust voor het oog.  
The Artist werd gemaakt in samenwerking met het Finse Circo Aereo en was een van de hits van Edinburgh Fringe Festival 2018.  

De voorstelling is geschikt voor iedereen: voor alle Nederlanders en Leidenaars, of ze nu jong, oud, autochtoon, allochtoon of expat zijn. Of ze nu een grote beurs hebben, of van heel weinig geld rond moeten komen. Of ze nu nog nooit één stap in een theater hebben gezet, of maandelijks de deur van schouwburg en concertzaal platlopen.  

The Artist van Thom Monckton leent zich daarom goed voor ons experiment: de bezoeker bepaalt wat hij of zij de voorstelling waard vindt en betaalt achteraf naar die waardering – én naar wat hij of zij wil en kan missen voor de avond. Dat kan betekenen dat je voor een relatief laag bedrag in het theater zit, of net een paar familieleden of vrienden meer mee neemt dan je normaalgesproken zou doen. De voorstelling balanceert tussen comedy, cabaret, acrobatiek en clownerie en is zonder gesproken woord. Dat betekent dat taal geen enkele belemmering is. Daarnaast is de voorstelling vroeger op de avond, start om 19.30 uur, waardoor ook wat oudere kinderen van de voorstelling kunnen genieten.  

Kortom: wat houdt je tegen? Kom genieten van The Artist en neem wat contant geld of je pinpas mee om achteraf die bijdrage te geven die jij de voorstelling waard vindt.  

Over The Artist:  
Rare jongens, die kunstenaars. Vooral als ze zichzelf serieus nemen. Dan zijn ze het perfecte onderwerp voor acrobaat, clown en komiek Thom Monckton. Met ironie en precisie fileert hij de maniertjes, ijdelheden en neuroses van de artistieke medemens. In zijn nieuwe show The Artist zien we hem als schilder in zijn atelier. Wachtend op inspiratie voor Kunst met een grote K, en tegelijkertijd dankbaar afgeleid door... ongeveer alles. In een strak gechoreografeerde voorstelling is de goddelijke vonk der inspiratie al gauw uitgegroeid tot een uitslaande brand en spetteren de kleuren in het rond. 

'Monckton is a delight' - The Stage, Groot-Brittannië 
 
Kaarten zijn gratis te reserveren