Bestel nu!

Alles over het nieuwe seizoen & CoronaCheck-app


In de zomer is het vaak stil in theaterland, maar vanaf half september branden we weer los met een mooi programma voor iedereen. Met de campagne Theater leeft in Leiden! geven wij aan dat de behoefte aan cultuur groot is en dat de tijd rijp is voor zalen mét publiek. De kaartverkoop voor voorstellingen en concerten in alle genres is gestart bekijk het hele programma op deze site of op theatersinleiden.nl.


Leidse Schouwburg: fruitmand
Theaterprogrammeur Henk Talma omschrijft het aankomend theaterseizoen als ‘een fruitmand met voor iedereen iets lekkers’. Voorstellingen met reflectie, verdieping, avontuur en verhalen, maar ook voorstellingen om goed te lachen. De Leidse Schouwburg staat bekend om het genre cabaret en biedt ook een breed scala aan cabaretvoorstellingen. ‘Van nieuw talent in onze Lachstof-reeks en bij het Leids Cabaret Festival, tot aan topcabaretiers uit Nederland en België.’ Zelf kijkt Henk uit naar onder andere de première van cabarettrio Jeroens Clan, de urban dansvoorstellingen van 155 en Redo & Densen, de première van het toneelstuk Gif met Stefan de Walle, en de muziekbattle tussen The Beatles en The Stones.

Stadsgehoorzaal: schatkist
De Stadsgehoorzaal staat bekend om het unieke uitgebreide klassieke muziekprogramma. Susanne Lammers, programmeur klassieke muziek, vertelt: ‘Het is een schatkist geworden aan spannende, inspirerende en prachtige concerten. Er valt voor iedereen iets te ontdekken.’ De Leidse dirigent Johannes Leertouwer opent het seizoen met een bijzonder concert rond zijn promotieonderzoek naar de muziek van Brahms. Later in het seizoen staan het kamermuziekweekend Roots met het Signum Quartett, Amsterdam Sinfonietta met Rufus Wainwright, Quartetto di Cremona, Messiah (op kerstavond) en cellosonates door Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti op het programma.

 

Coronamaatregelen in het theater

Onlangs heeft de overheid in de nieuwe maatregelen aangekondigd dat er bij vertoning van kunst en cultuur voor meer dan 75 personen, moet worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen. De culturele sector is afgelopen anderhalf jaar dusdanig lang dicht geweest dat wij als schouwburgen en concertzalen de artiesten en gezelschappen zoveel mogelijk willen helpen de zalen weer te vullen. Dat betekent dat de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal voor toegang vanaf heden (m.u.v. het Around the City Jazzfestival) vraagt om de QR-code in je CoronaCheck-app.

 

Een QR-code/coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app is op drie manieren te verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs: Een volledig coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf veertien dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs: Een bewijs dat je minder dan zes maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Negatief testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een coronatest.

Open de CoronaCheck-app op je smartphone om het Nederlandse coronatoegangsbewijs op te halen. Heb je geen smartphone? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen.

Graag verwijzen we je ook naar het gehele protocol. Mocht je vragen hebben over of toevoegingen van maatregelen die niet in het protocol zijn opgenomen? Mail dan naar info@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of specifiek ten aanzien voor kaartverkoop naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl