Pinokkio van Oerol naar de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden!

Lees alles over deze locatievoorstelling van de Veenfabriek in het artikel van het Leidsch Dagblad.


Op theaterfestival Oerol was het een grote hit: de voorstelling Pinokkio van de Veenfabriek. Het Leidse theatergezelschap neemt de veelgeprezen voorstelling nu mee naar zijn thuisbasis. Pinokkio is volgende week drie keer te zien in de Stadsgehoorzaal.

De Veenfabriek heeft een geheel eigen draai gegeven aan het verhaal van Pinokkio, de houten pop die zo graag een echt jongetje wil zijn. In deze voorstelling groeit Pinokkio op voor galg en rad en wordt zelfs onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst.

Phi Nguyen kruipt in de huid van Pinokkio. Hij wordt blootgesteld aan allerlei verleidingen en schuwt niet om te liegen en te bedriegen. 'Het wordt een ingewikkelde operatie’, zegt een woordvoerster van de Veenfabriek. 'Op Oerol speelden we op een zandvlakte in het bos. Van zo’n grote buitenlocatie op Terschelling moeten we de voorstelling nu ombouwen naar normale theaterzalen.’

De drie avonden in de Stadsgehoorzaal worden gezien als een tussenstap. De stoelen gaan aan de kant, zodat in het midden van de zaal kan worden gespeeld. Het publiek zit erom heen. 'Op woensdagavond doen we een technische doorloop’, zegt Phylicia Kaldenhoven. 'Joeri Vos zal nog als regisseur aanwezig zijn. Hij zal aanwijzingen geven en wellicht de acteurs onderbreken. Het is echt een kijkje in de keuken voor de theaterliefhebber.’

Wie een voorstelling wil zien die helemaal af is, kan beter op vrijdag- of zaterdagavond naar de Stadsgehoorzaal komen. Op vrijdag is er een try-out. De première van Pinokkio als zaalproductie is op zaterdag 25 augustus. De acteurs en musici van de Veenfabriek werken in deze voorstelling samen met het Franse ensemble La Compagnie du Tire-Laine.

Klik hier voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten.

 

Door: Theo de With 
www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/pinokkio-van-oerol-naar-stadsgehoorzaal