Open Monumentendagen 2019

Plekken van plezier

Zaterdag 14 september en zondag 15 september zijn het weer Open Monumentendagen! In dit weekend zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis te bezoeken voor iedereen. Het thema van dit jaar is Plekken van plezier. Je ondervindt naar welke plekken mensen gingen voor hun plezier, zo ook het theater. De perfecte kans om de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal gratis te bezoeken.

De Stadsgehoorzaal is beide dagen geopend. Op zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Zondag is het monument open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn diverse tentoonstellingen te bekijken, optredens te bezoeken en activiteiten te doen:

  • Gedurende de dag treden diverse Leidse koren op.
  • In de gangen van het pand kun je de tentoonstelling van Tim Juffermans bewonderen. Tim is beeldend kunstenaar en in zijn kunst combineert hij natuur en techniek.
  • Ook kun je meer leren over de historie van de Stadsgehoorzaal aan de hand van prachtige oude foto’s.
  • Daarbij kan iedereen elk half uur een rondleiding krijgen door het gebouw.

Op zondag is de Leidse Schouwburg (van 10.00 uur tot 17.00 uur) te bezoeken. Ook hier is van alles te zien en te beluisteren:

  • Om 15.00 uur treedt ons eigen musicalkoor op. Het koor bestaat uit ongeveer 30 amateurzangers onder leiding van Robert Jan Kramer. Het koor zingt nummers uit bekende musicals van toen en nu.
  • Ook in de Leidse Schouwburg wordt elk half uur voor een rondleiding gezorgd. Een unieke ervaring door het oudste theater van Nederland.

Het is een weekend vol leuke en leerzame activiteiten, geschikt voor jong en oud. Loop dus vooral even binnen!