Nieuwe exposities in de Stadsgehoorzaal

John Brussel & Joost Wensveen

Vanaf zaterdag 9 februari zijn er weer twee gloednieuwe exposities te bewonderen in de Stadsgehoorzaal (Breestraat 60). Eerder werd al nieuw werk van fotograaf John Brussel opgehangen in de gangen rondom de Grote Zaal, per 9 februari voegt Joost Wensveen zich daar met zijn tentoonstelling Melancholy aan toe.

Wensveen: "Het idee tot het maken van deze serie ontstond in 2015. Uitgangspunt voor de serie was de realistische schilderkunst van begin 20ste eeuw. Het werk van de Amerikaanse schilder Edward Hopper sprak mij sterk aan. Hopper zijn schilderijen zijn geen exacte weergave van de werkelijkheid maar een bewerking waarin een sfeer van eenzaamheid en verlatenheid wordt opgeroepen. De verstilde beelden geven een inkijk in het leven van personages, die het niet gelukt lijkt hun plek te vinden in de gewone wereld van relaties. Geïnspireerd op het werk van Hopper staan in de foto’s de thema’s eenzaamheid, teleurstelling en afscheid centraal. Dit in contrast met de huidige beeldcultuur waarin wij juist graag onze successen met anderen delen."

John Brussel verrast met prachtige foto's uit eigen stad. Bezoekers van de expositie zullen zeker de Hooglandse Kerk en het oude politiebureau terug herkennen.

Wilt u de exposities bezoeken? U bent van harte welkom op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 18.00 uur, zaterdagen tussen 13.00 en 18.00 uur en tijdens voorstellingen of concerten in de Stadsgehoorzaal.