PUNCH bij Letterlijk Leiden

Twee theatrale lezingen in de Leidse Schouwburg

De eerste editie van Letterlijk Leiden vindt plaats van 14 november tot 19 december. Letterlijk, een maand lang vol literaire activiteiten in en rondom Leiden. Van musea tot boekwinkels tot jouw favoriete plekje op de bank; even draait het allemaal om tekst, zo ook in de Leidse Schouwburg!

In samenwerking met de Leidse Schouwburg biedt het onlangs gelanceerde theaterbolwerk PUNCH op het Letterlijk Leiden Festival twee theatrale toneellezingen ONGERIJMD en IN DE LIFT: toneelteksten van twee getalenteerde toneelschrijvers Frank Siera en Annemarie Wisse. In Leiden willen wij graag onze theaterliefhebbers de kans bieden om niet alleen het eindproduct (de toneelvoorstelling helemaal af) maar juist ook de beginfase van een toneelstuk te zien. En dit is je kans! Na de lezing is het mogelijk om met de acteurs en de schrijver van het stuk te praten over de tekst.  

Vrijdag 19 november - ONGERIJMD van Frank Siera

Zondag 19 december - IN DE LIFT van Annemarie Wisse

 

Over PUNCH 

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk. PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers. PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. Theaterbolwerk PUNCH brengt verrassend en verfrissend theater naar het Nederlands theater publiek. Theaterbolwerk PUNCH heeft de Leidse Schouwburg als thuisbasis.