Leids Cabaret Festival 2021

Zaterdag 13 februari - Spijkers met Koppen en Micha Wertheim

Bericht vanuit het LCF: Zaterdag 13 februari: De dag waarop we eigenlijk de Finale van het Leids Cabaret Festival 2021 zouden hebben, laten we niet zo maar voorbij gaan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan….

We hebben een lean & mean programma voor je samengesteld, om de dag een beetje door te komen.

Vanaf 12.00 uur kun je op Radio 2 luisteren naar Spijkers met Koppen live vanuit de Leidse Schouwburg. Met onder andere: de ether-première van een fan-tas-tisch lied dat André Manuel schreef om de waanzin om afstand te houden, de drie finalisten van het afgelopen jaar die hun finalistentour in rook zagen opgaan, maar hun gevoel voor humor gelukkig hebben weten te behouden, haarscherpe columns van ex-deelnemers aan het Leids, aandacht voor de cultuurparagrafen in de diverse verkiezingsprogramma’s, en…. De uitreiking van de 1e Gouden Kies, een eerbetoon aan de afgelopen december overleden oprichter van het Leids Cabaret Festival, Harry Kies.

's Avonds vanaf 21.00 uur kun je meedoen met de spiksplinter nieuwe interactieve online voorstelling van Micha Wertheim: Niemand Anders. Micha Wertheim brengt deze bijzondere voorstelling vanuit een lege Leidse Schouwburg en jij kunt er virtueel bij zijn!

In 2016 schreef Micha Wertheim theatergeschiedenis door een solovoorstelling te maken waarbij hij zelf niet aanwezig was. Nu de theaters hun deuren hebben moeten sluiten voor het publiek, ziet Wertheim zijn kans schoon om aan dat project een vervolg te geven: Niemand anders. Een voorstelling zonder publiek. In februari toert Wertheim langs verschillende lege theaters. Voor iedere avond zijn online kaartjes te koop. Het enige dat je nodig hebt is een laptop en een webcam. Want zelfs in een zaal zonder publiek wil Wertheim iedereen kunnen zien.

Tickets via Guts.

De kaartverkoop voor Micha Wertheim's Niemand Anders sluit zaterdag 13 februari om 20.00 uur.

Let op! De voorstelling is alleen te bekijken op een computer / laptop / iPad met werkende webcam.

 

P.S.

De werving voor de editie van 2022 gaat op za 13 febr van start. Jonge cabaretiers kunnen zich aanmelden voor een auditie via: www.leidscabaretfestival.nl