Start kaartverkoop Leids Cabaret Festival

Leiden is dé cabaret stad van Nederland met de Leidse Schouwburg als stralend middelpunt. Tijdens het Leids Cabaret Festival geeft de Leidse Schouwburg nieuw cabarettalent een podium. Inmiddels is de organisatie van het LCF druk bezig met de audities. In februari is het dan eindelijk zo ver! Maandag 10 en dinsdag 11 februari zijn de voorrondes. De kaartverkoop hiervoor is al van start gegaan en er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Zaterdag 18 januari om 14.00 uur is de verkoop voor de (halve) finales van start gegaan! Daarnaast kun je een plekje reserveren voor de live-uitzending van Spijkers met Koppen. Wie weet zie jij tijdens het Leids Cabaret Festival wel de nieuwe Najib Amhali of Erik van Muiswinkel op het toneel van de Leidse Schouwburg staan. 

 

1e voorronde & 2e voorronde

Na legio aanmeldingen, audities en een workshopweekend met professionele regisseurs presenteert het Leids Cabaret Festival op 10 en 11 februari de acht deelnemers van de 42e editie. Deze acht deelnemers strijden om een plek in de halve finale.

De halve finale

De jury heeft uit de voorronden vijf deelnemers geselecteerd die door zijn naar de halve finale. Tijdens deze ultieme festivalavond krijg je de vijf halve finalisten te zien, een gastoptreden en aan het einde van de avond de juryuitslag. De bezoeker van de halve finale krijgt dus waar voor z’n geld! Wie er door zijn naar… De finale!?

De finale

De drie overgebleven finalisten strijden deze avond om de felbegeerde jury- én publieksprijs. Na de drie optredens worden de publieksstemmen geteld en gaat de jury in beraad, daarna wordt bekend gemaakt wie de 42e editie van het Leids Cabaret Festival gewonnen heeft.