kaartverkoop klassiek seizoen 2018/2019 gestart!

met Amsterdam Sinfonietta, Maria Milstein, Holland Baroque, het Brodsky Quartet, de Nieuwe Philharmonie en vele anderen.

Ook in seizoen 2018/2019 presenteert de Stadsgehoorzaal Leiden weer een gevarieerd programma met musici uit binnen- en buitenland. Opvallend zijn twee exclusieve kamermuziekweekenden. Het Quartetto di Cremona speelt tussen Kerst en Oud-en-Nieuw de mooiste strijkkwartetten van Mozart en in het weekend van de Brexit, eind maart, troosten Daniel Rowland, het Brodsky Quartet en vele vrienden het publiek met rijkdommen die ontstonden als Engeland en het Continent elkaar muzikaal de hand reikten.

Het Quartetto di Cremona staat dit seizoen voor het eerst in Leiden. Het kwartet wordt internationaal geprezen om zijn volwassen en lyrische geluid en gooide onlangs hoge ogen tijdens de eerste editie van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Op zaterdag 29 en zondag 30 december zal het viertal de laatste tien strijkkwartetten van Mozart ten gehore brengen in de Stadsgehoorzaal.

29 maart 2019 is de dag die de Britten hebben bepaald voor hun vertrek uit de EU. Niemand snapt beter wat dat betekent dan de Nederlandse Engelsman Daniel Rowland. De primarius van het Brodsky Quartet stelde voor de Stadsgehoorzaal een weekend samen, waarin hij zijn favoriete Engelse en Continentale muziek laat horen. Hij doet dat niet alleen, maar samen met zijn vrienden: het Brodsky Quartet, vanzelfsprekend, maar ook Natacha Kudritskaya, Maja Bogdanovic, Niek Kleinjan en Victoire Bunel.

De Nieuwe Philharmonie zal maar liefst zes keer te horen zijn. Na het succes van afgelopen jaren gaan de Stadsgehoorzaal en het orkest dit seizoen een intensieve samenwerking aan. De Nieuwe Philharmonie opent seizoen 2018/2019 met een concert annex college over Beethoven’s Vijfde en Zesde symfonie. Vorig seizoen zagen bijna drie miljoen mensen in het programma Maestro al een voorproefje van hun uitleg bij het begin van Beethoven V. Natuurlijk verdient de succesvolle samenwerking met Naturalis van afgelopen seizoen ook een vervolg. Op carnavalszondag 2019 zullen de Nieuwe Philharmonie, Naturalis en de Stadsgehoorzaal het beroemde sprookje Peter en de Wolf van componist Sergej Prokofjev ten gehore brengen in een unieke voorstelling. 

Naast oude bekenden als Pieter Wispelwey, Liza Ferschtman, Amsterdam Sinfonietta, Calefax, Concerto Köln en Holland Baroque biedt de Stadsgehoorzaal komend seizoen ook een podium aan jong talent. Natuurlijk keert Maria Milstein, winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2018, terug met als begeleider haar zusje Nathalia Milstein. Het gouden duo Noé Inui en Vassilis Varvaresos staat dit seizoen zelfs twee keer op het programma. Een keer als duo, maar ook samen met Gyorgy Kovalev en Ella van Poucke. Bariton Raoul Steffani werd een van de grootste zangtalenten van Nederland genoemd, dat komt hij in Leiden laten horen. En ook het totaal vernieuwde Reizend MuziekGezelschap van violist Mathieu van Bellen doet Leiden aan dit seizoen.

Tegelijkertijd met het bekendmaken van het klassieke concertseizoen 2018/2019 is ook de kaartverkoop online, telefonisch en aan de kassa begonnen voor de series en losse concerten. Alle concertdata, musici en programma’s staan op de website en in een overzichtelijke brochure die afgelopen week bij meer dan 2000 huishoudens op de mat is gevallen. De klassieke brochure is daarnaast verspreid bij diverse openbare locaties in Leiden en omstreken en af te halen bij de Stadsgehoorzaal Leiden.

Bekijk hier het volledige programma