Hoor bij ons de toekomst!

4 & 5 juni: klassieke concertjes in de Aalmarktzaal!

Het was oorverdovend stil bij ons. Met een heel zware dreun viel de deur dicht op 12 maart, en alle geplande concerten van dit seizoen werden in één klap gecanceld. 

We hebben natuurlijk als ‘Cultuursnacks’ opnames en filmpjes gedeeld, maar 'the real thing' is dat uiteindelijk niet. Wij zijn goed in het organiseren van concerten, zelfs met alle beperkingen van Covid-19. En omdat vanaf 1 juni de deur weer heel voorzichtig van het slot gaat, gaat er ook weer muziek klinken in de Stadsgehoorzaal. 

Hoor bij ons de toekomst!

We beginnen met vier korte concertjes overdag op 4 en 5 juni in de Aalmarktzaal en zijn bezig met meer! Anders dan je van ons gewend bent, krijg je niet ruim van te voren een programma-overzicht; er is nog zoveel onzeker dat we meebewegen met de tijden, de voorschriften en de mogelijkheden. Maar we zullen je (via de website, mails en social media) zo goed mogelijk op de hoogte houden.

Dit jaar zijn er gewoon examens op de conservatoria. Maar de gebruikelijke presentatie-concerten moeten dit jaar digitaal aangeleverd worden; de examencommissies beoordelen de kandidaten op afstand. Maar een concert vanuit je zolderkamer driehoog achter - dat maakt het wel extra zuur. Dus toen we hoorden dat studenten een ruimte, een vleugel en in het allerbeste geval een klein publiekje zochten, hebben we besloten ze te helpen. Als je ze hoort, begrijp je waarom. En je kan meehelpen - en eindelijk weer muziek door getalenteerde musici LIVE horen.

Op het programma onder andere pianosonates van Mozart en Rachmaninov, vioolsonates van Ravel, Brahms, Grieg en een partita van Bach. 

4 juni, 12.30 uur, Pablo Griggio & Maurits Koelmans
4 juni, 16.00 uur, Sara Mazzarotto & Laurens de Man
5 juni, 12.30 uur, Aarón Ormaza Vera & Esther ten Kate
5 juni, 16.00 uur, Maurits Koelman & Deniz Erten Ispir


Kijk en luister alvast naar een aantal musici dat komt spelen:

Pablo A. Griggio


Sara Mazzarotto & Laurens Harsono


Aaron Ormaza

 

Hoe gaan we dit veilig doen?

In totaal mogen we maximaal dertig muziekliefhebbers verwelkomen per concert. We kunnen jullie met het oog op de RIVM-richtlijnen geen drankje bieden, maar hanteren overal de juiste hygiënemaatregelen en zorgen voor een duidelijke anderhalve meter-ontvangst.

De zaalindeling en kaartjes zijn 'ongeplaceerd' maar je kan wel bij elkaar zitten, mits je een hygiënische eenheid met je gezelschap vormt.

Dat gaat als volgt: 
Je koopt een kaartje voor 1, 2, 3 of 4 personen.

Dit gaat door middel van actieprijzen: 
2 voor 1, 3 voor 1, 4 voor 1. Die actieprijzen tref je in stap 4 van het bestelproces.

Koop je een los kaartje dan zit je ook 'alleen' in de zaal. Koop je een 3 voor 1 kaart, dan zit je met zijn drieën op een rij. Wij gaan er dus vanuit dat je een gezamenlijk huishouden voert en je niet aan de 1,5 meter afstand tussen jou en je gezelschap hoeft te voldoen. Onze medewerker geeft aan waar je plaats kunt nemen, met of zonder je gezelschap.

Bezoekers kunnen dus niet zelf kiezen en niet meer van plaats wisselen.

We zien je graag in de Stadsgehoorzaal!