Hannes Minnaar wint Nederlandse Muziekprijs

Pianist Hannes Minnaar ontving op zaterdagmiddag 1 oktober uit handen van minister Jet Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en een onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen. Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.

Uit het juryrapport van de adviescommissie Nederlandse Muziekprijs: “Minnaars spel wordt gekenmerkt door een absoluut natuurlijke, pure, heldere en onopgesmukte stijl. Dienstbaarheid aan de muziek is steeds zijn credo, verbluffende technische begaafdheid en virtuositeit daaraan ondergeschikt.”

Van Baerle Trio

Op zondag 29 januari bezoekt Minnaar samen met zijn Van Baerle Trio, bestaande uit violiste Maria Milstein, cellist Gideon den Herder en pianist Hannes Minnaar de Stadsgehoorzaal. Deze middag staat volledig in het teken van Ravel met o.a. Le Tombeau de Couperin en het Duo voor cello en piano.