Winnares 'Entree voor twee' bekend

Willemien van de Water is de winnares van de ‘Entree voor twee’ prijsvraag! Deze gelukkige winnares kan dit seizoen samen met een introducé een seizoen lang gratis voorstellingen bezoeken in de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau!

Op één van de laatste pagina’s van de brochure stond de winactie uitgelegd. In de brochure staat één van de negen Leidenaren uit de theatercampagne verstopt op een vreemde plek. Het was aan de oplettende lezer de taak deze Leidenaar te vinden. Het goede antwoord was de tienjarige Pleun, die gefotoshopt bleek in een afbeelding van een dinerzaal. Willemien had Pleun na lang zoeken gevonden: ‘Ik was al bijna het hele boekje door dus ik stond op het punt om op te geven, pas op een van de laatste pagina’s zag ik haar gelukkig staan.’ Willemien was niet de enige die Pleun goed had gespot. In totaal hebben ongeveer honderd mensen het contactformulier op de website ingevuld en daarin verteld op wat voor manier zij theater het liefst beleven. En dat is een hoog aantal, omdat zowel de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal als Theater Ins Blau opzettelijk geen ruchtbaarheid aan de prijsvraag gaven. Juist om te onderzoeken hoeveel oplettende lezers er door de gehele brochure zouden lezen.

Willemien haar reactie sprong eruit. In plaats van de zin ‘theater beleef ik het liefst..’ af te maken, vulde zij een punt in. Theater is tenslotte een beleving op zichzelf. Woensdag 18 september hoorde de winnares het nieuws. Later die week kwam ze langs in de Leidse Schouwburg. Hier ontving ze uit handen van Kim van Theater Ins Blau en Monique van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal een  kleurrijke bos bloemen in op het podium van het oudste theater van Nederland. Willemien is dol op theater en dus erg blij met haar prijs. ‘Dit wordt het seizoen dat ik allemaal verschillende dingen uit ga proberen.’