Ella van Poucke winnaar GrachtenfestivalPrijs

Ella van Poucke (23) is de winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2017. De celliste wordt daarmee Artist in Residence 2018. De prijs werd uitgereikt in de sfeervolle Wintertuin van Hotel Krasnapolsky. Wegens ziekte moest Ella van Poucke helaas verstek laten gaan.

De genomineerden, violiste Elise Besemer, celliste Ella van Poucke en bariton Michael Wilmering werden het afgelopen culturele seizoen gevolgd door een jury bestaande uit drie muziekjournalisten: Frederike Berntsen (Trouw), Biëlla Luttmer (de Volkskrant) en Joep Stapel (NRC Handelsblad). Ondergetekende kreeg de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Biëlla Luttmer.

De jury over Ella:
"Deze musicus grijpt het publiek bij de lurven, met grote technische beheersing die in dienst staat van het muzikale betoog. De muzikale ontwikkeling die de winnaar heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren is opmerkelijk. Van een getalenteerde beginnend musicus is de winnaar uitgegroeid tot een muzikale persoonlijkheid die de internationale podia kan veroveren."

Op zondag 6 mei 2018 staat Ella in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal met muziek van Bach, Cassado en Kodaly.

En ook de genomineerde violiste Elise Besember bezoekt Leiden dit seizoen samen met haar sextet op zondag 15 april 2018.