Coronavirus in Nederland

UPDATE: Alle voorstellingen en concerten bij de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal zijn tot 1 juni opgeschort.

We begrijpen dat dit veel vragen oproept. We verzoeken u onze website in de gaten te houden, hier zullen wij regelmatig updates plaatsen om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Zodra er meer bekend is zullen wij contact met u opnemen. Door deze situatie ontvangen we veel berichten via telefoon en e-mail, we hopen dat u hier rekening mee kan houden. Wilt u op de hoogte blijven? Actuele informatie vindt u op deze pagina. 

 

Update 28-05-2020 om 17.00 uur
Vandaag zijn de eerste voorstellingen officieel geannuleerd en gecommuniceerd naar de kaartkopers. In een mail krijgen zij de keus om, ofwel de kaarten te doneren, het bedrag in een tegoed te laten omzetten of het bedrag terug te vragen. In de komende weken hopen wij uitsluitsel te geven over alle voorstellingen. Kaartkopers worden hier per voorstelling over geinformeerd. Bedankt voor jullie geduld!

Update 18-05-2020 om 18.00 uur
De gehele programmering van seizoen 2019-2020 zijn opgeschort in verband met het beperkte aantal bezoekers dat we mogen ontvangen. Met kaartkopers in contact opgenomen. 

Update 11-05-2020 om 11.00 uur
Vandaag zou onze Seizoenspresentatie zijn, waarin we jullie mee zouden nemen in de programmering van volgend jaar. Seizoen 2020-2021 verandert echter al enorm voordat het überhaubt begonnen is. Door de onduidelijkheid rondom de coronamaatregelen weten we nog niet zeker hoe en wanneer we weer veilig open kunnen. Hierdoor zijn we ook genoodzaakt de start kaartverkoop en de brochure op te schorten tot er meer duidelijkheid is.

In de tussentijd bedenken we mooie initiatieven om toch cultuur te brengen en te laten zien wat theater is zonder publiek. Aankomende donderdag 14 mei om 21.00 uur bieden wij weer een Livestream aan, die te volgen is via Twitch, Unity Tv en Facebook Live

Update 21-04-2020 om 20.00 uur
We hebben de persconferentie gekeken. Het is ons duidelijk dat tot 19 mei de maatregelen voor ons blijven bestaan. Wat dit verder voor ons en alle theaters en concertzalen betekent gaan wij bespreken. We houden jullie op de hoogte. Zoals eerder aangegeven verwachtingen we sowieso niet eerder dan 1 juni weer open te kunnen, we wachten het advies van de regering de komende tijd af.

Update 09-04-2020 om 17.15 uur
Het is lange tijd onduidelijk geweest wat er met jouw geld voor theaterkaarten zou gebeuren. Dit komt door de onzekere en complexe situatie, waarbij in theater- en concertland veel partijen betrokken zijn en het vormen van een landelijk beleid.  
 
We hebben goed nieuws: je kaartje gaat níet verloren! Vandaag is de landelijke regeling met betrekking tot restitutie van ticketgelden voor culturele- en sportevenementen bekend geworden. De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal hanteren ook deze landelijke regeling. Meer informatie over wat deze regeling betekent als je kaarten bij de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal hebt gekocht in de periode van 12 maart tot 1 juni 2020 is hier op onze website te vinden

Voor meer informatie over de landelijke regeling bekijk: www.bewaarjeticket.nl 


Update 08-04-2020 om 15.00 uur
Het is inmiddels onmogelijk geworden om bepaalde deadlines te halen. Zo kunnen we geen seizoenspresentatie organiseren op 11 mei in de Leidse Schouwburg en moeten we de start van de kaartverkoop voor volgend seizoen naar een ander moment verplaatsen. Hiermee zal ook de brochure later uitkomen. Over de precieze data zullen we jullie op een later moment informeren.

 

Update 08-04-2020 om 14.00 uur
Ben je in het bezit van een Podium Cadeaukaart? De geldigheidsduur wordt door de omstandigheden verlengt!

  • Alle mensen in het bezit van een geldige (nog actieve) Podium Cadeaukaart hebben automatisch 4 extra maanden bij hun huidige geldigheidsduur opgeteld gekregen.
  • Alle Podium Cadeaukaarten die vanaf 3 april 2020 worden aangeschaft in de winkels, bij podia of via de website van Podium Cadeaukaart, hebben een extra lange geldigheidsduur: 3 jaar en 4 maanden.
  • Deze actie blijft van kracht totdat het kabinet aangeeft dat de podia hun deuren weer mogen openen voor publiek.

 

Update 01-04-2020 om 17.00 uur
Wij keken net als miljoenen Nederlanders naar de persconferentie gisteravond. De maatregelen rondom het Corona-virus zijn in ieder geval tot 28 april van kracht, maar wij volgen ook de richtlijnen van de VSCD (branchevereniging van podia in Nederland) en houden dus rekening met sluiting van onze podia tot 1 juni.

We kunnen helaas nog niet meer concrete informatie bieden, maar informeren jullie zodra er meer bekend is via e-mail, nieuwsbrieven en deze website.

Om jullie toch cultuur te kunnen bieden, hebben we elke dinsdag, vrijdag en zondag via onze social media en website een cultuursnack. Daarnaast delen we voortaan op donderdag, 'Donderdag Verwonderdag', een registratie van een prachtige toneel- of theatervoorstelling, van onder andere Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, ITA, HZT, Toneelgroep Maastricht, het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool.

 

Update 25-03-20 om 11.30 uur
Door de maatregelen kunnen in deze periode ruim negentig voorstellingen en concerten bij ons geen doorgang vinden. Dit zorgt voor een uitzonderlijke situatie, waardoor wij u pas in een later stadium kunnen informeren over de afwikkeling hiervan. Een aantal voorstellingen kan mogelijk worden verplaatst, een aantal wordt mogelijk geannuleerd. In heel Nederland gaat het om duizenden voorstellingen en concerten die we met honderden theaters, producenten, orkesten en musici in goed en constructief overleg proberen te verplaatsen. Dit vergt tijd. Wij vragen uw begrip hiervoor.

We trekken bij het verplaatsen en annuleren een landelijke lijn in samenwerking met de branchevereniging van concertzalen en schouwburgen in Nederland (VSCD) en de daarbij aangesloten theaters. Als u kaarten heeft voor één van de voorstellingen in deze periode en zullen zodra we u verder kunnen informeren contact met u opnemen. Waarschijnlijk zal dit na 1 juni 2020 zijn.

We begrijpen dat dit veel vragen oproept. We verzoeken u deze pagina in de gaten te houden, hier plaatsen wij regelmatig updates om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Door de maatregelen zijn onze gebouwen gesloten en werken wij vanuit huis, hierdoor zijn we minder bereikbaar dan u van ons gewend bent. Vragen kunt u sturen naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Telefonisch zijn we alleen bereikbaar op dinsdag en vrijdag tussen 14.00 - 16.00 uur.

 

Update 23-03-20 om 19.30 uur
We hebben gekeken naar de persconferentie. Zoals gezegd gaan alle evenementen tot 1 juni niet door. Dat betekent dat ook wij de voorstellingen en concerten in deze periode opschorten. We gaan intern in beraad en komen zo snel we meer informatie hebben bij kaartkopers terug. 

 

Update 19-03-20 om 13.15 uur
Rectificatie: Op 16-03 j.l. meldden we dat er voor het concert van de Bootleg Sixties geen nieuwe datum gevonden kon worden. Goed nieuws, in overleg met het impressariaat zijn we toch nog aan het kijken naar wat opties! Zodra alles rond is zal er contact worden opgenomen met de kaartkopers.

 

Update 18-03-20 om 17.15 uur
Momenteel zijn we druk bezig met de laatste puzzelstukjes in onze programmering. Van de 31 voorstellingen die tussen 12 maart en 6 april zijn opgeschort zijn er nu nog 5 waarmee we nog aan het schuiven zijn. We hopen kaartkopers dus binnen niet al te lange tijd op de hoogte te stellen van een nieuwe datum. Heel veel dank voor jullie begrip en geduld. 

Elke dag brengen we toch een beetje cultuur via onze CULTUURSNACK. Deze delen we op Facebook, Twitter en op onze website. Want als je niet naar het theater kunnen komen, brengen wij het theater naar jou!

 

Update 17-03-20 om 11.30 uur
Ten minste tot en met 6 april zijn onze gebouwen gesloten. We houden je middels deze pagina op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zodra we meer informatie hebben over verschuivingen zullen we kaartkopers hiervan op de hoogte stellen. Toch nog vragen? Mail dan naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. We zijn in de komende periode alleen telefonisch bereikbaar op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur op 071 516 3881.

 

Update 16-03-20 om 16.30 uur
De volgende voorstellingen vinden plaats tussen 1 april en 6 april en zullen dus tevens worden opgeschort. Kaartkopers worden via de mail geïnformeerd. We gaan samen met de producenten op zoek naar nieuwe data. 

01-04-20 Scapino Ballet Rotterdam - Pearl
02-04-20 Wouter Hamel's Nightclub
02-04-20 Pianokwartet Corneille - Schubert, Schumann, Fauré
03-04-20 Thomas Erdbrink - Theatercollege: Onze Man in Teheran
04-04-20 De Grote Harry Bannink Podcast On Tour
05-04-20 Michael Abspoel en Marc Bischoff - VIVE AZNAVOUR!
05-04-20 Judith Nijland en band - Carmina Latina. Jazz in het Latijn

 

Update 16-03-20 om 12.30 uur
Voor de voorstelling The Bootleg Sixties, die op 19 maart plaats zou vinden, hebben wij geen alternatieve datum kunnen vinden. Helaas moeten we deze voorstelling annuleren. Kaartkopers krijgen zo spoedig mogelijk bericht via mail met meer informatie.

 

Update 16-03-20 om 10.00 uur
Na de nieuwe maatregelen die zondagavond 15 maart zijn ingegaan, hebben we alle concerten tot en met 6 april moeten opschorten. We nemen contact op met de kaartkopers. Bedankt voor uw begrip!

 

Update 13-03-20 om 17.30 uur
De organisatie van de Week van de Klassieken (26 maart t/m 5 april) heeft besloten om alle voorgenomen activiteiten en evenementen uit te stellen tot september 2020. Dit betekent dat de voorstelling Carmina Latina. Jazz in het Latijn van Judith Nijland en band in het Rijksmuseum van Oudheden wordt opgeschort. De kaartkopers zijn zojuist gemaild.

 

Update 13-03-20 om 16.45 uur
De hele dag hebben we hard gewerkt om nieuwe data te zoeken voor de voorstellingen en concerten van maart. Voor het grootste gedeelte hebben we een nieuwe datum kunnen bespreken! Na het weekend gaan we zo snel mogelijk de afspraken definitief maken en als de puzzel compleet is, kunnen we de nieuwe data communiceren.
Onze Sales & Events afdeling blijft gewoon bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, via mail en telefoon.

 

Update 13-03-20 om 13.00 uur
In verband met het opschorten van alle evenementen in maart hebben we besloten om voorlopig in de weekenden de afdeling Kaartverkoop te sluiten. Dit betekent dat we op de zaterdagen in maart niet open zijn (in tegenstelling tot informatie uit eerdere berichtgeving). De afdeling Kaartverkoop is in maart van ma t/m vr van 13.00 tot 18.00 uur enkel bereikbaar op het telefoonnummer 071 516 3881 of via kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Bedankt voor uw begrip!

 

Update 13-03-20 om 12.45 uur
Om te beginnen willen we iedereen bedanken voor het begrip van de situatie. Vanochtend om 10.00 uur hebben we een overleg gehad en een aantal besluiten genomen. We sluiten onze deuren, in ieder geval tot en met 31 maart. Dit betekent ook dat de kaartverkoopbalie gesloten is, maar dat wij wel telefonisch bereikbaar zijn op ma t/m za van 13.00 tot 18.00 uur. Daarnaast zijn we druk bezig met het vinden van nieuwe data voor de voorstellingen en concerten die zijn opgeschort. Nogmaals heel erg bedankt voor het begrip en geduld.

 

Update 12-03-20 om 21.30 uur
In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus sluiten wij t/m 31 maart onze deuren. 
We begrijpen dat dit veel vragen oproept. We verzoeken u onze website in de gaten te houden voor actuele informatie op deze pagina.

 

Update 12-03-20 om 20.11 uur
De volgende voorstellingen vinden plaats voor 31 maart 2020 en worden door de maatregelen rondom het Coronavirus opgeschort.

12-03-20 Goodbye Norma Jeane
13-03-20 Micha Wertheim – Voor alle duidelijkheid
14-03-20 ScheidenvandeMarktXL
14-03-20 Junior Company – Workshop: JUMP
14-03-20 Junior Company – Unboxing Ballet 2
15-03-20 Klaartje van Veldhoven & Paul Komen – Koffieconcert: Kentucky Fried Soprano
15-03-20 Henry Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot - De Vreemde Kostgangers doen het weer
17-03-20 Hendrik Groen – Zolang er leven is
18-03-20 Pepijn Gunneweg – The Great Wonder
19-03-20 Lenette van Dongen – Paradijskleier
19-03-20 The Bootleg Sixties – Tribute
20-03-20 Janneke de Bijl – Zonder zin kan het ook
20-03-20 Spinvis – In Werkelijkheid
21-03-20 Slagwerk Den Haag – Kwartet!
21-03-20 Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen – De liefde begraven
22-03-20 Finale Leiden Jazz Awards
25-03-20 Roué Verveer – Zo Goed Als Nieuw
26-03-20 Vuile Huichelaar – Morgen begint nu!
26-03-20 Dana Zemtsov & Anna Fedorova
27-03-20 Patrick Nederkoorn – Ik betreur de ophef
27-03-20 Ruth Jacott – Live
28-03-20 Marcel Hensema – Alles in de Hens
28-03-20 Trio Shaham Erez Wallfisch – Beethoven trio’s
29-03-20 Theater Terra – Peter Pan
31-03-20 René van Meurs - Hunkert

 

Update 12-03-20 om 18.47 uur
Kaartkopers Micha Wertheim zijn geïnformeerd over de opschorting.

 

Update 12-03-20 om 18.00 uur
Vanmiddag heeft de Nederlandse overheid alle evenementen met meer dan 100 bezoekers verboden tot en met 31 maart. Dat heeft directe gevolgen voor de doorgang van de voorstellingen en concerten in onze theaters: t/m 31 maart zijn alle evenementen bij de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal opgeschort.
Bezoekers ontvangen bericht.

 

Update 12-03-20 om 17.00 uur
Kaartkopers Goodbye, Norma Jeane zijn geïnformeerd over de opschorting.

 

Update 12-03-20 om 16.00 uur
Ook wij volgen momenteel de persconferentie van Premier Rutte. We raden u aan onze site in de gaten te houden en niet meteen te bellen. Wij gaan onze procedures in gang zetten en proberen zo snel mogelijk meer duidelijkheid te bieden. Bij voorbaat dank.