🧡 for Ukraine

De Culturele sector komt in actie voor de inwoners van Oekraïne 🇺🇦

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal is diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar de Oekraïense burgers die moeten vluchten voor hun veiligheid, en zij die achterblijven in angst. Om solidariteit te tonen en steun te betuigen komen wij in het weekend van 4, 5 en 6 maart in actie om geld in te zamelen voor de inwoners van de Oekraïne.

Wij roepen onze bezoekers op om een donatie te doen, specifiek voor het Les Kurbas Academic Theater in Lviv. Dit theater heeft alle voorstellingen gecanceld en vangt nu vluchtelingen op. Medewerkers zorgen samen met vrijwilligers voor eten, drinken, bed en bad, psychologische hulp en transport naar de grens. Zij kunnen je steun goed gebruiken!

Bekijk hier het item over de hulp die het Les Kurbas Academic Theater biedt in het NOS Journaal van 28 februari jl (item over het theater start op 7"15).

 

Vrijdag 4 maart, 20.15 uur Diederik van Vleuten Moedig voorwaarts - Leidse Schouwburg
Diederik van Vleuten neemt ons mee door de roerige momenten van de geschiedenis. Juist nú is zijn voorstelling relevant. Moedig Voorwaarts gaat over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in generaties die erna kwamen. Hoe het verleden ons helpt heden en toekomst te omarmen. Moedig Voorwaarts staat voor mooie verhalen, een fijne piano, aangrijpende vertellingen waarbij de humor ons overeind houdt.

Zaterdag 5 maart, 20:15 uur Jeanine de Bique & Aaron Wajnberg - Previn, Ravel en Strauss - Stadsgehoorzaal
“Eindeloze rijkdom aan kleur en nuances” schrijft de pers over de uit Trinidad afkomstige sopraan Jeanine de Bique. Ze zingt in alle grote operahuizen, onder Dudamel, Fischer en Blomstedt en geeft binnenkort haar eerste recital in Carnegie Hall. Maar zal eerst nog Leiden aandoen.

Zondag 6 maart, 14:30 uur Het Laagland - Met zonder ballen (14+) - Leidse Schouwburg
Een trans zoon en zijn moeder samen op de vloer in een theaterdocumentaire. Centraal staat zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als moeder. Welke impact heeft ‘worden wie je bent’ op een gezin? Met Zonder Ballen geeft een ontroerend en hilarisch eerlijk beeld.

Doneer je ook?

Kaartopbrengsten voor de voorstellingen zullen, na aftrek van de betaling aan de artiesten, geheel worden gedoneerd aan het Les Kurbas Academic Theater in Lviv

DONEER HIER

Uiteraard kun je ook doneren via giro 555 onder vermelding van actie hArtForUkraine .

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Het Les Kurbas Academic Theater is vernoemd naar de theater- en filmregisseur Les Kurbas, hij Europeaniseerde het Oekraïense theater. Zijn artistieke bezigheden kwamen voort uit de Oekraïense revolutie van 1917-1921 en de voortzetting ervan in de culturele Renaissance van de jaren 1920 en vroege jaren 1930. Op 3 november 1937 werd Les Kurbas in opdracht van Stalin geëxecuteerd.

 

© Roel Pauw & Eric Feijten, NOS