Nationaal Theaterweekend

Grijp je kans en bezoek een voorstelling voor €10

Iedereen is tijdens het Nationaal Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat ons theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-. De voorstellingen die voor deze prachtige prijs te bewonderen zijn, zijn: 

The Backstage Comedy TourKleutersinfoniettaMarvellous, Assepoester en Mechanical Ecstasy met Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag.

Naast deze mooie voorstellingen en concerten zorgen wij ook voor gratis activiteiten bij zowel de Stadsgehoorzaal als de Leidse Schouwburg.

Zo worden bezoekers op vrijdagavond 25 januari verrast met een speciale glow in the dark rondleiding door de Leidse Schouwburg. De rijke historie van de oudste schouwburg van Nederland komt ruim aan bod komt in de rondleiding. Voorzien van spannende verhalen over de oprichter van de schouwburg, Jacob van Rijndorp, die zich naar verluidt zo nu en dan nog laat zien en horen... 

Op zondag 27 januari kunnen kinderen van acht jaar en ouder tijdens de speciale workshop: Hoe word ik theaterdirecteur? leren hoe het is om de schouwburg te bestieren. Vóórdat de voorstelling Assepoester van start gaat, kunnen vijftien kinderen achter de schermen leren wat er allemaal bij een voorstelling komt kijken. Hoe bereiden de acteurs zich in de artiestenfoyer zich voor? Hoe gaat een briefing voor de horecamedewerkers eraan toe? Hoe werkt het garderobe systeem? 

Tijdens het Theaterweekend kunnen er foto- en video-opnamens gemaakt worden voor marketingdoeleinde.