Beleef Kerst bij ons!

Voorstellingen, concerten en oudejaarsconferences

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder in Nederland: het perfecte weer voor een bezoek aan het theater. Ook dit jaar hebben we verschillende kerstvoorstellingen en concerten op het programma  staan. Voor iedereen wat wils: vrolijke voorstellingen voor de hele familie, de allerleukste kerstvoorstellingen en hilarische oudejaarsconferences voor iedereen die zo snel mogelijk dit bizarre jaar wilt afsluiten.

 

Familievoorstellingen in de kerstvakantie

Wat is er leuker in de kerstvakantie dan met het hele gezin naar het theater gaan? Deze voorstellingen garanderen een vrolijke middag!

 

Op Sterk Water - De Hoe Overleef Ik De Kerst Show

Last van te hoge verwachtingen rondom kerst? Kom dan met de hele familie lachen om je eigen kerstmislukkingen. Op Sterk Water laat op woensdag 22 december zien hoe je improviserend kunt pieken met kerst. Een hilarische en muzikale avond vol mislukte plannen!

 

MAAS theater en dans - De Grote Red Je Reet Show (6+)

Wat betekent het om een echte jongen te zijn? In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze live reality spelshow. Een voorstelling die kinderen een hart onder de riem steekt. Op maandag 27 december zie je deze voorstelling vol humor en zelfspot in de Leidse Schouwburg.

 

Kinderkerstpopconcert (2+)

Kom samen dansend de kerstboom versieren, zing mee met de leukste kerstliedjes en luister naar het verhaal over 'Rudolf dat leuke Rendier' op woensdagmiddag 29 december in de Leidse Schouwburg. Het belooft een spetterende middag te worden vol muzikale cadeautjes, stoere gitaarsolo's en een vette lichtshow. Leuk voor de hele familie!

 

Toneelmakerij - De drie biggetjes en het wolfspak (4+)

Het eeuwenoude sprookje: De drie biggetjes en het wolfspak. Op zondag 2 januari staan de drie eigenwijze biggetjes in de Leidse Schouwburg. Het is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen. Van sprookje naar coming-of-age verhaal voor de allerjongsten.

 

Meneer Monster - De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen (7+)

Na het enorme succes van De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen komt Meneer Monster terug met nóg meer verdiepingen! Met nog meer fantastische uitvinden en avonturen. Kunnen ze Meneer Grootneus terugvinden? Je ziet het in de volkomen geschifte voorstelling op dinsdag 4 januari in de Leidse Schouwburg.

 

Kerstvoorstellingen

Natuurlijk hebben wij ook weer een feestelijke selectie aan voorstellingen die je helemaal in de kerststemming brengen!

 

Alex Klaasen - Snowponies (try-out)

Alex Klaasen komt terug met het leukste kerstuitje van het jaar: Snowponies. Deze exclusieve kerstshow is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Want zoals we van Alex gewend zijn, zit ook deze show weer vol met hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, maar dan nu helemaal in de kerstsfeer. Gun jezelf een 'Merrie Christmas' en kom zaterdag 6 november naar de Leidse Schouwburg.

 

Ciconia Consort & Lavinia Meijer - Italiaanse Kerst: Corelli, Mascagni, Eindaudi

Op vrijdag 17 december hoor je in de Stadsgehoorzaal prachtige Italiaanse liederen om alvast in de kerstsfeer te komen. Muziek van Corelli, Einaudi, Rota, Wolf en Mascagni: uitgevoerd door de briljante soliste Lavinia Meijer samen met Ciconia Consort. Een prachtige Italiaanse kerst!

 

Ashley Ramsden - A Christmas Carol

Het zou geen kerst zijn zonder Ashley Ramsden die het bekende verhaal A Christmas Carol zou vertellen. Deze britse verhalenverteller brengt op zaterdag 18 december het verhaal van Charles Dickens tot leven samen met The Plum Pudding Singers. Pas op: deze voorstelling is in het Engels!

 

The Soul Diva's - The Christmas Soul Show

Houd jij van soul en swingen? Kom dan op dinsdag 28 december in de Leidse Schouwburg genieten van drie powervrouwen. Een feel good show, vol met prachtige solo’s en ongekende meerstemmigheid van alle registers, klank en volume!

 

Ensemble 150: Daniel Rowland & Friends - Van Schubert tot Piazzolla

Een goed begin is het halve werk. Daarom beginnen wij het nieuwe jaar met een concert van Daniel Rowland en zijn nieuwe ensemble! Op zondag 2 januari spelen zij inventieve - of eigenlijk meer instinctieve - programma’s waarin onverwachte combinaties elkaar op scherp zetten. Een nieuwjaarsconcert om niet te missen.

 

Oudejaarsconferences

Naast de kerstvoorstellingen, staan er dit jaar ook weer een aantal oudejaarsconferences bij ons op het programma die je niet wil missen!

 

Peter Pannekoek - Oudejaarsconference - Nieuw bloed

Peter Pannekoek behoort tot de top van het Nederlandse cabaret. Met zijn laatste voorstelling, het bejubelde Later was alles beter, won hij de Neerlands Hoop. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de prestigieuze Oudejaarsconference. Daar moet je bij zijn! Kom donderdag 28, vrijdag 29 of zaterdag 30 oktober naar deze veelbelovende voorstelling in de Leidse Schouwburg.

 

Dolf Jansen - Oudejaars 2021 - Het Jansen Vaccin

Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen, en ja, dat is best veel en, nee, voorlopig krijgt niemand hem stil. Een storm aan grappen, flarden poëzie en improvisatie op zaterdag 4 december in de Leidse Schouwburg. Wees erbij!


Sjaak Bral - Vaarwel 2021

De oudejaarsconference Vaarwel 2021 zal een vrolijke voorstelling zijn over het verslaan van het coronavirus. Hoe de wereld zich uit de wurggreep van covid worstelde met vaccinaties en hoe alles weer terug was bij het Oude Normaal. Althans, dat zou mooi zijn.

 

Javier Guzman - Oudejaarsconference 2021

Dit is alweer Javier Guzman's vierde oudejaarsconference. Het belooft een avond te worden om onbelemmerd te lachen om een memorabel jaar. Sluit je jaar vrolijk af op donderdag 30 december in de Leidse Schouwburg.

 

 

Hieronder vind je een overzicht van alle voorstellingen en concerten tijdens de kerstperiode: