Kamermuziekweekend: Liederen vol Verlangen

Een reis langs de toppen van de Duitse Romantiek door Thomas Oliemans (bariton) & Paolo Giacometti (piano)

'Schubert', zei Thomas Oliemans een paar jaar geleden, 'is zanger, piano, universele emoties. Daar is niks ouderwets en niks "moeilijks" aan.'

Nederlands beroemdste opera- en liedzanger van dit moment brengt samen met pianist Paolo Giacometti in één weekend de twee hoogtepunten van de Romantische liedkunst: Die Schöne Müllerin en de Winterreise. Beiden vertellen het verhaal van een jongeman die kapot gaat aan verraden illusies, gefnuikte verlangens en een gebroken hart. Maar elke cyclus is volstrekt uniek in uitwerking en muzikale impact.

'Het interessante is dat Oliemans er met zijn warme, diepe en kleurrijke timbre en zijn acteertalent in slaagt een frisse uitstraling te geven aan de bijna twee eeuwen oude liederen over afwijzing, eenzaamheid, de ijzige natuur als weerspiegeling daarvan en de onzekerheid over het erna. [...] Zo tijdloos kan Schubert zijn,' schreef het NRC over zijn Winterreise en zijn Müllerin.

Prijs per concert: € 27,-
Beide concerten: € 45,-

Let op: bij het boeken van deze serie dient u de concerten los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.