Interview Saskia

Saskia: ‘mijn kinderen vinden het een feest om naar het theater te gaan; Theater Terra is altijd fantastisch’


Wat is je naam, leeftijd, en wat doe je in je dagelijkse leven?
Ik ben Saskia Vingerhoed, 42 jaar. Ik werk bij de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal bij de afdeling Kaartverkoop. Daarnaast ben ik moeder van drie mooie dochters.


Waarom denk je dat we je graag willen interviewen?
Ik denk dat het voor onze gasten heel leuk is om te horen hoe iemand vanuit de organisatie het theater beleeft. En op deze manier kunnen zij wat beter kennis maken met de mensen door wie zij vaak worden geholpen.


Wat betekenen de Leidse Schouwburg en de  Stadsgehoorzaal voor jou?
De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal zijn voor mij uiteraard hele fijne en prettige werkplekken. Daarnaast kom ik in beide zalen ontzettend graag om een goed concert, mooi toneelstuk, ontroerende kindervoorstelling of hilarische cabaret voorstelling te bezoeken. Het is heerlijk om op deze manier de drukte van alledag achter me te laten en te ontspannen. Ik doe dit uiteraard graag met mijn gezin maar ook ga ik graag een avondje samen met mijn man, moeder, zus of een vriendin naar een voorstelling.


Wat was de eerste voorstelling/concert in één van deze twee  huizen die je hebt gezien?
Dat is waarschijnlijk in 2003 de voorstelling Adéhadé van Jochem Myjer geweest in de Leidse Schouwburg.


Welke artiest bewonder je en waarom?
Er zijn natuurlijk meerdere artiesten die ik bewonder. Met name de artiesten die al jaren in het vak zitten en nog steeds volle zalen trekken. Ik denk dat het maken van een geslaagd optreden elke keer weer enorm veel inspiratie vergt, veel tijd en energie kost. Het lijkt mij ook moeilijk om daarbij steeds weer nieuwe dingen te bedenken en te maken, die jouw publiek interessant blijft vinden. Dat vind ik ontzettend knap.


Wat zou je graag nog eens willen doen?

Ik zou heel graag een keer tijdens een voorstelling op het zij-toneel aanwezig willen zijn om te zien hoe het er backstage aan toe gaat. Bijvoorbeeld bij een voorstelling waarbij heel veel wordt gewisseld van kostuums en decors.


Naar welke drie voorstellingen in aankomend seizoen kijk je uit en waarom?

Het programma is weer enorm uitgebreid waardoor het moeilijk is om maar drie voorstellingen te kiezen waar ik naar uitkijk. Maar ik heb voor deze drie gekozen.
1. Peter Heerschop met De Minister van Enthousiasme in de Leidse Schouwburg op 7 februari. Ik luister altijd heel graag naar ‘Lieve Marianne’ op vrijdagochtend op radio 538. Bij het lezen van de naam van zijn voorstelling moet ik eigenlijk al lachen.
2. Aladdin! van Theater Terra in de Leidse Schouwburg op 10 maart. Mijn kinderen vinden het altijd een feest om naar het theater te gaan. En Theater Terra is altijd fantastisch om te zien. 
3. Najib Amhali*, ik vond het heel erg jammer dat hij afgelopen jaar niet in de Leidse Schouwburg is geweest. Ik vind hem altijd erg grappig, alleen zijn gezichtsuitdrukkingen vind ik al fantastisch om naar te kijken, dus dat wordt waarschijnlijk een heerlijk avondje lachen.


Wil je verder nog iets kwijt?

Ik zou iedereen willen aanraden om de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau te (blijven) bezoeken en te genieten van al het moois dat daar wordt getoond. Ben je jong of oud, klassiek liefhebber of juist cabaret liefhebber…. Er is voor ieder wat wils. Ik wens iedereen daarom een heel mooi nieuw theaterseizoen toe!


* De kaartverkoop van Najib Amhali is nog niet gestart